L. Varanavičiaus sumušimo istorijoje - LFF vadovo J. Kvedaro pavardė

Neteisėtu praturtėjimu įtariamam Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentui Juliui Kvedarui netrukus gali tekti prokurorams atsakyti į klausimus dėl buvusio LFF vadovo Liutauro Varanavičiaus užpuolimo.

Tarp Lietuvos futbolo federacijos prezidento J.Kvedaro (dešinėje) ir jo pirmtako L.Varanavičiaus yra perbėgusi juoda katė. Tačiau ar iš tiesų konfliktui spręsti buvo pasamdyti beisbolo lazdomis ginkluoti smogikai?
Tarp Lietuvos futbolo federacijos prezidento J.Kvedaro (dešinėje) ir jo pirmtako L.Varanavičiaus yra perbėgusi juoda katė. Tačiau ar iš tiesų konfliktui spręsti buvo pasamdyti beisbolo lazdomis ginkluoti smogikai?
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas")

Mar 26, 2013, 8:06 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:11 AM

Žinomas finansininkas L.Varanavičius buvo užpultas ir sumuštas kovo 6-osios vakarą šalia savo namų S. Daukanto gatvėje, pačiame Kauno centre.

„Dubasinam!” – šūktelėjo vienas jaunuolis ir smogė beisbolo lazda 42 metų L. Varanavičiui į galvą, kai šis apie 21 val. 30 min. bandė praverti laiptinės duris.

Pasak liudininkų, nusikaltėliai galėjo atvažiuoti dviem automobiliais.

Jų būta ne mažiau kaip penkių. Užpuolimas truko apie minutę.

Nusikaltėliai kauniečiui į galvą smogė tik kartą, kiti smūgiai teko į nugarą ir kojas.

Jaunuoliai net nemėgino pasisavinti L. Varanavičiaus rankinės, telefono ar mašinos raktelių.

Visa tai kriminalistus iš pat pradžių vertė įtarti, kad L. Varanavičiaus užpuolimas nėra paprastas chuliganų išpuolis. Greičiausiai buvusį LFF ir dabar jau žlugusio Ūkio banko valdybos pirmininką norėta įbauginti.

Ikiteisminio tyrimo kontrolę neseniai perėmė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

L. Varanavičiaus bičiuliai už informaciją apie išpuolį pažadėjo skirti 100 tūkst. litų premiją, bet kol kas vertingų žinių negauta.

Kas ir kodėl žiauriai perspėjo žinomą žmogų?

Tyrėjų akys krypsta į prieštaringai vertinamą LFF prezidentą J. Kvedarą, kurį prokurorai įtaria neteisėtu praturtėjimu pasisavinus Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) skiriamus pinigus.

Pirmiausia šiuo kauniečiu susidomėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojai, mat J. Kvedaro išlaidos sunkiai derėjo su jo pajamomis.

Vėliau medžiaga buvo perduota Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. J. Kvedaras buvo nušalintas nuo LFF prezidento pareigų, tačiau Kauno apygardos teismas kauniečio skundą patenkino ir leido toliau eiti pareigas.

VMI šiuo futbolo veikėju susidomėjo po to, kai buvo gauti keli skundai. Juose buvo rašoma, esą J. Kvedaras gyvena ne pagal pajamas ir mėgaujasi prabanga – perka brangius automobilius, namus.

J. Kvedaras įtaria, kad skundus galėjo parašyti L. Varanavičius, tačiau niekas nežino, kaip yra iš tikrųjų, nes skundai nepasirašyti. Ar LFF vadovas galėjo imtis keršto akcijų?

„Byloje yra duomenų apie galimas šio žmogaus sąsajas su įvykiu Kauno centre”, – kalbėjo tyrimui artimas šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.