Pagyvenęs kaunietis ketverius metus prievartavo likimo nuskriaustus vaikus

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė nagrinėti bylą, kurioje 58 metų kaunietis R. D. kaltinamas net ketverius metus prievartavęs tris globos namų auklėtinius – du mažamečius berniukus ir mergaitę. Juos iš Kaune veikiančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ globoti buvo pasiėmusi teisiamojo sutuoktinė.

Kaunietis kaltinamas prievartavęs vaikus, kuriuos jo žmona globai pasiėmė iš vaiko gerovės centro „Pastogė“.<br>P. Mantautas nuotr.
Kaunietis kaltinamas prievartavęs vaikus, kuriuos jo žmona globai pasiėmė iš vaiko gerovės centro „Pastogė“.<br>P. Mantautas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 26, 2013, 9:30 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:13 PM

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo buvo pradėtas, kai mažametis berniukas mokykloje ėmė pasakoti, ką patiria globėjų šeimoje. Pasak vaiko, globėjos vyras jį versdavo oraliniu būdu tenkinti iškrypėlišką aistrą.

Pakraupę pedagogai nedelsdami kreipėsi į policiją, kriminalistai ir prokurorai apklausė visus kauniečių šeimos kada nors globotus vaikus.

Tyrimo metu paaiškėjo kraupūs faktai, nustatyta, kad vaikai būdavo nuolat prievartaujami, mažamečių seksualinis išnaudojimas truko net ketverius metus – nuo 2003-iųjų iki 2007-ųjų.

Seksualinę prievartą patyrusiems trims vaikams, dviem berniukams ir mergaitei tuo metu buvo nuo 2 iki 5 metukų.

Specialistai taip pat nustatė, kad R. D. seksualiai prievartaudamas vaikus sukėlė baisius padarinius mažamečių psichikai – emocijų sutrikimą vaikystėje, gėdijimąsi, nerimą, vangumą, priešiškumą, emocijų ir nuotaikos kaitą. Neabejojama, kad vaikystėje patirta seksualinė prievarta ir jos padariniai aukas lydės visą gyvenimą.

„Per ikiteisminį tyrimą didelis dėmesys buvo skiriamas nukentėjusiems vaikams ir bendravimui su jais juos apklausiant, atliekant kitus proceso veiksmus. Nuolat konsultuodavomės su psichologais, Kauno vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistais. Vaikams buvo suteikta didelę patirtį turinčių psichologų pagalba ir konsultacijos“, - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų artimieji pateikė beveik 71 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas seksualiai prievartavo mažametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimo bausme nuo trejų iki trylikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.