Teismas Panevėžyje leido suimti nužudymu įtariamą penkiolikametį

Antradienį Panevėžio miesto apylinkės teismas 3 mėnesiams leido suimti 15-metį Kupiškio rajono gyventoją. Paauglys įtariamas šeštadienį Panevėžio rajone, Tiltagalių kaime peiliu perpjovęs gerklę 20-mečiui vaikinui. Šis pakeliui į ligoninę mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 30, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:24 PM

Dviejų pareigūnų atvestas į teismą smulkus, akiniuotas vaikinas, avintis šlepetėmis, išvydęs fotoobjektyvą nesidangstė ir netgi nusišypsojo. Nežiūrint savo jauno amžiaus, penkiolikametis jau kartą teistas, neseniai baigti dar 6 ikiteisminiai tyrimai dėl jo įvykdytų vagysčių. Už žmogžudyste nepilnamečiui maksimali gresianti bausmė – 10 metų nelaisvės.

Gatvėje perrėžė gerklę

Nelaimė Tiltagalių kaime (Panevėžio r.) įvyko šeštadienį. Ten viename name vykusiose išgertuvėse dalyvavo ir gretimame Kupiškio rajone, Subačiaus seniūnijoje gyvenantis 15-metis.

Tuo pačiu metu su kita kompanija Tiltagaliuose pramogavo 20-metis gretimo Geležių kaimo gyventojas M. N.

Į lauką išėjęs kupiškėnas paauglys, gatvėje pamatęs M. N., ėmė prie jo kibti, siūlė išsiaiškinti santykius, nes dėl kažko pykosi jų draugės. Netikėtai penkiolikametis peiliu perrėžė M. N. kaklą.

Kraujais paplūdusį draugą kiti vaikinai, nelaukdami, kol atvažiuos iškviesta greitoji, patys įsisodino į automobilį ir vežė arčiau miesto pasitikti medikų. Ties Paliūniškio kaimu sutikę greitąją, jie draugą perdavė medikams. Tačiau visos pastangos išgelbėti sunkiai sužeisto jaunuolio gyvybę buvo bergždžios – nespėjus nuvažiuoti į ligoninę jis mirė.

Šeima – kaimo sopulys

Tuo tarpu žmogžudyste įtariamas paauglys spėjo iš Tiltagalių pasprukti. Tik sekmadienio popietę jis buvo sulaikytas savo kaime. Jis buvo pasislėpęs ir tik motinai tarpininkaujant pareigūnams pavyko prikalbinti jį pasakyti, kur esąs.

Nežiūrint savo jauno amžiaus, paauglys jau gerai žinomas Kupiškio rajono policijai. Niekur nesimokantis penkiolikametis jau vieną kartą teistas, neseniai baigti dar 6 ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.

Paauglys su motina, dviem vyresniais broliais ir seserimi į Subačiaus seniūniją atsikraustė iš Žemaitijos prieš daugiau nei metus. Vietos gyventojų teigimu, tuomet apylinkių gyventojai neteko ramybės, prasidėjo vagystės.

Šeima, kur auga žmogžudyste įtariamas paauglys, įtraukta į socialinės rizikos sąrašą. Praėjusią savaitę jauniausioji mergaitė buvo išvežta į Kupiškio vaikų globos namus, nes vienas iš vyresnių brolių ją sumušė. Jaunuolis prieš sesutę smurtavo paleistas iš areštinės, kur pakliuvo taip pat įtariamas vagystėmis.

Užaugino patėvis

Tuo tarpu Geležių kaimo gyventojus sukrėtė M. N. mirtis. Jo gyvenimas buvo nelengvas, bet jis iš visų jėgų kabinosi į gyvenimą. Motina berniuką paliko dar nepilnametį, išsikraustė gyventi kitur, sukūrė kitą šeimą.

Berniuką Geležių kaime augino patėvis, tačiau prieš pusantrų metų šis žuvo – žvejodamas nuskendo Šiaulių rajone. Kol buvo gyvas, paaugliu jis rūpinosi kaip savo sūnumi – nupirko motorolerį, kompiuterį. Jis posūniui buvo ir benzininį pjūklą nupirkęs, kad šis užsidirbtų pinigų kaimynams malkas pjaudamas.

Vienas likęs nepilnametis iš patėvio namų buvo iškraustytas po to, kai sodyboje pradėjo lankytis jaunuolio draugai, prasidėjo išgertuvės.

Prieš kelias savaites atėjęs į seniūniją M. N. tvarkėsi dokumentus našlaičio pašalpai gauti. Gavęs 9 tūkst. litų valstybės paramos jaunuolis tikėjosi Geležių kaime nusipirkti kokį nors būstą.

Už nužudymą įstatymai numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų, tačiau didžiausia laisvės atėmimo bausmė, numatyta nepilnamečiam asmeniui, yra dešimt metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.