M. Milinienės sąskaita pralobti nepavyko

Kartu su Rūta Gajauskaite dėl Vaido Milinio šmeižto teisiamas žurnalistas Aurimas Drižius pats pasijuto apšmeižtas Marijos Milinienės. Jis Vilniaus miesto apylinkės teismui padavė privataus kaltinimo skundą ir iš nužudyto jaunuolio motinos pareikalavo 100 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Žurnalistas pasijuto apšmeižtas M. Milinienės.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Žurnalistas pasijuto apšmeižtas M. Milinienės.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

May 8, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:29 AM

Teismas A. Drižiaus pateiktuose teiginiuose neįžvelgė jokio M. Milinienės nusikaltimo, todėl skundo net nenagrinėjo.

Žurnalistas į teismą kreipėsi dėl „Lietuvos ryto“ ir portalo lrytas.lt parašyto straipsnio, kuriame buvo teigiama, kad ikiteisminis tyrimas dėl V. Milinio apšmeižimo po mirties jau baigiamas ir netrukus R. Gajauskaitė ir jos straipsnį paskelbęs A. Drižius netrukus sės į teisiamųjų suolą.

„R. Gajauskaitės ir A. Drižiaus paskleistas šmeižtas turėjo baisių padarinių, todėl tikrai pateiksime ir didžiulius ieškinius žalai atlyginti. Jie Vaidą visai Lietuvai apskelbė pedofilu, o kitus mano vaikus įkalino namie. Vaikai bijo išeiti į gatvę, į mokyklą, nes jie esą pedofilo brolis ir sesuo. Ir tai jiems sakyta viešai“, - šie tada M. Milinienės pasakyti žodžiai A. Drižių įžeidė.

Jo ir R. Gajauskaitės baudžiamoji byla dėl V. Milinio apšmeižimo vis dar nagrinėjama Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Jie yra teisiami už tai, kad praėjus vos šiek tiek daugiau nei savaitei po buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnio V. Milinio laidotuvių A. Drižiaus leidžiamame laikraštyje buvo išspausdintas R. Gajauskaitės straipsnis, kuriame jaunuolis buvo vadinamas trečiuoju pedofilu Aidu, kurio ieškojo, bet taip ir nerado Drąsius Kedys.

R. Gajauskaitė ir A. Drižius savo kaltę neigia.

Nors apie tai, kad Vaidas yra trečiasis pedofilas Aidas R. Gajauskaitė rašė ir kituose savo straipsniuose, pensininkė dabar aiškina, kad V. Milinio niekada nešmeižė. Esą atvirkščiai, savo straipsniuose norėjo paneigti apie jį sklindusius gandus.

Nukentėjusiais šioje byloje yra pripažinta M. Milinienė bei du jos vaikai. Sūnaus šmeižikams moteris yra pateikusi 30 tūkst. litų ieškinį.

„Esame trys nukentėjusieji, kiekvienas iš A. Drižiaus ir R. Gajauskaitės prašome po 10 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti“, - ieškinio dydį paaiškina nužudyto ir po mirties apšmeižto jaunuolio motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.