Paskelbta N. Venckienės paieška

Išnaudojus visas galimybes nustatyti įtariamosios Neringos Venckienės dabartinę gyvenamąją vietą ir įteikti jai šaukimą atvykti į apklausą, Šiaulių apygardos prokuratūroje priimtas sprendimas paskelbti jos paiešką. Policijos pareigūnams pavesta nustatyti tikslią įtariamosios gyvenamąją vietą.

Policijos pareigūnams pavesta nustatyti tikslią įtariamosios N. Venckienės gyvenamąją vietą.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Policijos pareigūnams pavesta nustatyti tikslią įtariamosios N. Venckienės gyvenamąją vietą.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2013, 8:41 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:00 AM

Kaip anksčiau pranešė lrytas.lt, balandžio aštuntąją, likus dienai iki balsavimo dėl teisinės neliečiamybės Seime, N. Venckienė kartu su sūnumi buvo pastebėta Vokietijos sostinėje Berlyne. Netrukus po to ji lėktuvu išskrido į Čikagą, Jungtines Amerikos Valstijas. Šaltinių teigimu, šiuo metu ji yra šiame Amerikos didmiestyje.

Čikagoje gyvenantys lietuviai visada palaikė D. Kedžio sesers N. Venckienės pusę. Jie ne kartą rengė piketus, protestuodami prieš mergaitės atidavimą mamai, užsakinėjo mišias, rinko pinigus ir vežė juos N. Venckienei. Prieš trejus metus, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas pirmą kartą paskelbė, kad mergaitė turi gyventi su savo mama, Čikagos priemiesčio Lemonto lietuviai visus miestelio pagrindinės gatvės medžius buvo aprišę violetiniais kaspinais.

Pasipriešinimu pareigūnams, piktnaudžiavimu globėjo teisėmis ir kitais nusikaltimais kaltinama N. Venckienė su artimaisiais bendrauja keisdama telefono korteles. Jos asmeninis telefonas yra išjungtas, o darbinis telefono aparatas - paliktas namuose Garliavoje.

Tai, kad N. Venckienės nėra Lietuvoje neslepia jos šeimos nariai ir partijos atstovai. Praėjusią savaitę Seimo narės vyras Aidas Venckus paprašė išbraukti savo sūnų iš Garliavos mokyklos moksleivių sąrašų. Jis pranešė, kad sūnus yra išvykęs į užsienį. 

„Nieko daug neaiškino - atnešė raštą, paprašė išbraukti iš sąrašų, nes jis išvyko gyventi su mama į užsienį. Dabar parašiau įsakymą ir viskas. Mes dokumentus išdavėm tokius, kokie priklauso išvykstančiam mokiniui“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Garliavos Jonučių mokyklos direktorius Aloyzas Pakolkis.

Buvusios teisėjos N. Venckienės keturiolikmetis sūnus šį pavasarį Garliavos mokykloje turėjo baigti 7-tą klasę. Tačiau jau nuo balandžio 9 dienos jis mokykloje nebesirodo.

Dėl Seimo posėdžių nelankymo N. Venckienei balandį buvo trečdaliu sumažinta alga. Dingusiai Seimo narei svarstoma galimybė surengti apkaltą ir atimti mandatą, tačiau politologai nesutaria, ar tai galima daryti jai nesant Lietuvoje.  

Tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokurorė buvo pavedusi policijos pareigūnams įteikti N. Venckienei šaukimą atvykti į apklausas Šiaulių apygardos prokuratūroje.

Tačiau to padaryti nepavyko neradus N. Venckienės nurodytu gyvenamosios vietos adresu.

Panaikinti Seimo narės N. Venckienės teisinę neliečiamybę parlamento paprašė generalinis prokuroras Darius Valys. Jis paprašė sutikimo leisti patraukti Seimo narę baudžiamojon atsakomybėn, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti vaiką jo motinai, 2012 metų gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

N. Venckienė kategoriškai paneigė šiuos jai metamus kaltinimus. Jos aplinka teigė, kad Seimo narė bėgo į užsienį nuo susidorojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.