Motina - nužudyta, tėvas - kalėjime, sūnus mirė persigėręs

Pastaruoju metu kaimo aštuonbučio antrame aukšte broliai gyveno dviese.

Šiame kaimo aštuonbutyje gyvenusią šeimą išretino alkoholis ir smurtas.<br>E. Naikelis
Šiame kaimo aštuonbutyje gyvenusią šeimą išretino alkoholis ir smurtas.<br>E. Naikelis
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičenė

May 14, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:28 PM

Pastaruoju metu kaimo aštuonbučio antrame aukšte broliai gyveno dviese.

Prieš ketverius metus jų tėvas Teofilis R., būdamas neblaivus, Kęstučio akivaizdoje nužudė savo žmoną.

Moteris mirtinai nukraujavo

Lemtingąjį vakarą Teofilis dirbo pas netoliese gyvenantį ūkininką Vincą. Talkininkas grįžo į namus ir rado neblaivią žmoną. Vyras jai ėmė priekaištauti dėl girtavimo, neparuoštos vakarienės, nesutvarkytų namų.

Kai moteris žodžiais atsikirto į vyro pretenzijas, šis pasigriebė peilį, du kartus jo rankena kirto žmonai į galvą, o po to smeigė jai į koją.

Kol į nuošalų kaimą atskubėjo greitoji pagalba, moteris nukraujavo ir mirė.

Sulaikytas Teofilis teisinosi, jog tenorėjęs žmoną paauklėti.

Kauno apygardos teismas anksčiau neteistą vyrą pripažino kaltu ir skyrė jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

„Teusis man kas savaitę paskambina. Vaikams jis bandė skambinti, bet su jais nepavykdavo susikalbėti - kasdien abu sūnūs girti.

Teusis sakė, jog jį iš kalėjimo atveš į sūnaus laidotuves. Kitais metais jis tikisi išeiti į laisvę. Sakė, jog gerai užsirekomendavo kalėjime.

Jis yra darbštus žmogus. Mano ūkyje dirbo tekintoju. Kai Teusis grįš, bus jau pensininkas - jam dabar jau 62-eji - ir kažin ar benorės dirbti pas mane, nes gaus pensiją“, - portalui lrytas.lt pasakojo ūkininkas Vincas.

Smurtas buvo kasdienybė

Pas jį anksčiau dirbo ir abu Teofilio sūnūs. „Dirbo, kol abu teises pragėrė. Negaliu gi aš tokių į traktorių sodinti. Kęstutis - mano sūnaus bendraamžis, užaugo kaimynystėje, mano akyse.

Abu tėvai ir abu sūnus gėrė. Tik jauniausias Teofilio vaikas tokio likimo išvengė, nes jis jau seniai gyvena Vilniuje pas giminaičius“, - sakė ūkininkas.

Prieš ketverius metus, kai buvo nužudyta Teofilio žmona, į nusikaltimo vietą atvykusiems žurnalistams motinos laidotuvėms besiruošiantis Kęstutis išliejo per keliolika metų susikaupusią širdgėlą ir pyktį.

Jis pasakojo, jog šeima nuolat kęsdavo įkaušusio tėvo smurtą.

„Jis nuolat visus gąsdindavo papjausiąs. Mamą prieš kelerius metus tėvas buvo išmetęs pro antro aukšto langą. Jai lūžo dubens kaulai. Mama ilgai gydėsi, bet atleido tėvui.

Aš paauglystėje esu nuo jo gavęs ir kirviu, ir peiliu. Dar ir dabar galvoje matosi randai. Niekada jam neatleisiu už mamą. Aš ją nuolat gyniau nuo tėvo“, - prieš ketverius metus liejo nuoskaudą Kęstutis.

Su tėvais ir vyresniuoju broliu viename bute gyvenantis jaunas vyras anuomet guodėsi, jog nuolatiniai tėvo grasinimai ir smurtas buvo jų kasdienybė. Kitokio tėvo Kęstutis sakė neprisimenąs. „Kęstutis gerdavo, bet žinojo savo normą, girtas nesišlaistydavo. Apgirto - ir gulti. Jis ramaus būdo - į motiną.

Laimius yra aršaus charakterio. Jis ne kartą buvo sumušęs tėvą“, - pasakojo gerai šią šeimą pažįstantis ūkininkas.

Prieš ketverius metus tai paliudijo ir Kęstutis. Žurnalistams pasidomėjus, kodėl krauju aptaškyta kito kambario siena, Kęstutis neslėpė, jog prieš kelias dienas iki motinos žūties vyresnysis brolis susibarė su tėvu ir taip spyrė šiam į veidą, jog kraujas tiško net ant sienos.

Nors Kęstutis smerkė tėvo gyvenimo būdą, tačiau ir pats klimpo į alkoholį.

Didžiavosi iš Norvegijos gautais pinigais

Pirminiais duomenimis, jauną vyrą į kapus nuvarė svaigalai. Teismo ekspertai pirmadienį nustatė, jog Kęstučio mirties priežastis - apsinuodijimas alkoholiu. Organizmas neatlaikė trijų mėnesių išgertuvių maratono.

„Kai Laimius iš Norvegijos gavo mokesčių permoką - 20 tūkst. litų - vaikščiojo po kaimą išdidus. Man jis pareiškė: „Visą amžių dirbate ir nieko neturite“, - kalbėjo didelį ūkį turintis Vincas.

Jo nuomone, už iš Norvegijos gautas mokesčių permokas broliai galėjo susiremontuoti visiškai nugyventą skurdų butą, tačiau visi tūkstančiai buvo išmainyti į jūrą alkoholio.

„Pastaruoju metu jie gyveno klaikiai apsileidę. Kai naktį gavau žinią, jog su Kęstučiu bėda, nuėjau į tą butą ir pakraupau.

Kambariuose baisus dvokas ir netvarka. Prisigėrę jiedu miegodavo su drabužiais, nebenueidavo net iki tualeto.

Kęstutis be gyvybės ženklų gulėjo koridoriuje ant grindų. Iš pradžių Laimiaus niekur nepastebėjome. Paskui radome jį miegantį tarp skudurų.

Laimius nieko negalėjo paaiškinti, kas atsitiko, nes buvo visiškai girtas. Dar ir šiandien jis sunkiai orientuojasi. Giminės vežė jį į ligoninę. Matyt, blaivino, kad jis galėtų bent brolio laidotuvėse dalyvauti“, - pasakojo brolių kaimynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.