Po tragiškos avarijos - kaltųjų paieškos

Kazlų Rūdos policija aiškina nežinojusi, kur slapstėsi tris mėnesius ieškomas ir avarijoje gimnazistę pražudęs nusikaltėlis. Bet miestelio valdžia ir gyventojai tuo netiki, rašo „Lietuvos rytas”.

Marijampolės ir Kazlų Rūdos policijos vadovai S. Andriušis (dešinėje) bei E. Gruzdys skundėsi darbuotojų stygiumi.<br>R. Pasiliauskas
Marijampolės ir Kazlų Rūdos policijos vadovai S. Andriušis (dešinėje) bei E. Gruzdys skundėsi darbuotojų stygiumi.<br>R. Pasiliauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jun 4, 2013, 7:48 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:52 PM

Po praėjusį ketvirtadienį Kazlų Rūdą sukrėtusios tragedijos, kai kraupioje eismo nelaimėje žuvo K. Griniaus gimnazijos dvyliktokė, miestelio vadovai ir gyventojai piktinosi policijos neveiklumu, bejėgiškumu.

Kodėl pareigūnai nuo kovo mėnesio nesugebėjo aptikti iš Prienų komisariato konvojaus rankų ištrūkusio ir nuo kalėjimo Kazlų Rūdoje besislapstančio 37 metų Vaido Lelešiaus, kuris sukėlė 18-metės gyvybę nusinešusią avariją?

Meras neturi patikimų žinių

„Įvykis sukėlė ant kojų Kazlų Rūdos visuomenę. Norime užkirsti kelią gandams, kuriais šiomis dienomis apaugo miestelis, tačiau neturime patikimos informacijos”, – kalbėjo Kazlų Rūdos savivaldybės meras liberalcentristas Vytautas Kanevičius vakar savivaldybėje surengtame Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisijos posėdyje.

Dialogo su vietos policija pasigendantis meras sakė savaitgalį pasijutęs sėdįs ne savo rogėse, nes žinių apie šiurpią avariją ir jos kaltininką rado tik internete.

„Kodėl laisvės atėmimo bausme nuteisti nusikaltėliai paleidžiami iš teismo salės, kodėl jų nesuima iš karto?” – teiravosi V. Kanevičius bei komisijos nariai Kazlų Rūdos komisariato viršininko Edvardo Gruzdžio ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Skirmanto Andriušio.

Pasigedo pilietiškumo

Kazlų Rūdos politikai pateikė klausimų apie V. Lelešiaus paiešką abiem pareigūnams, tačiau šie į daugelį jų negalėjo atsakyti, nes esą draudžiama atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenis.

„Buvo kalbama, jog daug kas V. Lelešių matė besišlaistantį ar važinėjantį po Kazlų Rūdą būtent avarijos dieną. Jei pareigūnai jį būtų matę, būtų sulaikę.

Žmonės galėjo parodyti pilietiškumą ir paskambinti į policiją. Bet mes tądien nesulaukėme jokio skambučio.

Anksčiau kelis kartus buvome gavę pranešimų apie V. Lelešiaus slapstymosi vietą, tačiau jo ten nerasdavome”, – kalbėjo E. Gruzdys.

Trūksta pareigūnų

13 tūkstančius gyventojų turinčioje Kazlų Rūdoje dirba tik vienas patrulių ekipažas. Komisariatui trūksta šešių viešosios policijos pareigūnų.

„Jei šis ekipažas išvyksta pagal iškvietimą dėl smurto šeimoje, o po to smurtautoją veža į Marijampolės areštinę, miestelyje apskritai nelieka policijos pareigūnų, nes budėtojų dalies jau seniai nėra”, – miestelio valdžiai vakar teisinosi komisaras E. Gruzdys.

Pareigūnas teigė, jog Kazlų Rūdoje teliko penkiolika policijos rėmėjų: „Anksčiau jų turėjome daugiau, tačiau su dalimi teko atsisveikinti, nes piktnaudžiavo policijos rėmėjo pažymėjimu.”

Apgavęs konvojų pražudė abiturientę

* Šių metų sausio mėnesį Prienų rajono teismo už sukčiavimą pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme nuteistas V. Lelešius turėjo keliauti už grotų.

* Nuteistasis iš pradžių bandė dangstytis liga, tačiau supratęs, jog kalėjimo išvengti nepavyks, iš Kazlų Rūdos kilęs V. Lelešius ėmė slapstytis. Prienų policijos komisariatas paskelbė jo paiešką.

* Kovo mėnesį jį Kazlų Rūdos gatvėje sučiupo vietos policininkai. Apie sugautą bėglį buvo pranešta Prienų pareigūnams.

* V. Lelešius konvojaus paprašė, kad jį nuvežtų į tėvų namus pasiimti jam būtinų vaistų, bet sugebėjo pasprukti.

* Apie jo buvimo vietą policija neturėjo informacijos nuo kovo mėnesio.

* V. Lelešius, vairuodamas ne jam priklausantį „Mercedes-Benz”, kelyje Kazlų Rūda–Ąžuolų Būda rėžėsi į tokios pat markės automobilį, prie kurio vairo sėdėjo K. Griniaus gimnazijos dvyliktokė.

* Mergina mirė vežama į ligoninę. Kartu važiavusi jos 71 metų močiutė buvo sužalota ir išvežta į Kauno klinikas.

* Į tą pačią gydymo įstaigą buvo nugabentas ir V. Lelešius. Vėliau jis buvo nuvežtas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.