Apgautas pensininkas aferistei padovanojo gėlių

Gudrių moterų pinklėse atsidūręs ir butą praradęs pensininkas teisme joms nerodė jokio pykčio. Maža to, už sukčiavimą teisiamą motiną jis pavadino šventa moterimi, o jos dukteriai atnešė gėlių.

Į teismą atėjęs G. Žaunerovas stengėsi atsisėsti kuo arčiau jo pinigus pasisavinusios kaltinamosios G. Kulikauskienės.<br>V. Ščiavinskas
Į teismą atėjęs G. Žaunerovas stengėsi atsisėsti kuo arčiau jo pinigus pasisavinusios kaltinamosios G. Kulikauskienės.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 6, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:41 PM

„Noriu atsisėsti šalia Genės – labai religingos moters”, – įėjęs į Vilniaus apylinkės teismo salę 69 metų vilnietis Grigorijus Žaunerovas įsitaisė šalia kaltinamosios.

Į teismą jis atėjo su gėlėmis, kurias norėjo įteikti kaltinamosios 65 metų Genės Kulikauskienės dukteriai Loretai Norkūnienei.

„Motina jau nuteista ketverių metų laisvės atėmimo bausme, o dukra dar tik bus nuteista, todėl jai atnešiau gėlių”, – juokavo G. Žaunerovas.

1990–1995 metais Vilniaus miesto tarybos deputatas buvęs G. Žaunerovas ironizavo, kad gėlės – padėka už tai, kad skolindamasi iš jo pinigus L. Norkūnienė senatvėje žadėjo pasirūpinti jo motina.

Skolos trukdo vedyboms

Nors dėl dviejų moterų vilnietis teigė patyręs per 300 tūkstančių litų nuostolių, geros nuotaikos neprarado. Jis teismui prisipažino, kad vienintelė bėda – dėl finansinių problemų negali vesti mylimos moters.

Pensininkas baiminasi, kad su naująja žmona jis gali likti be pastogės, nes jo butas Žirmūnuose įkeistas bankui.

Supažindino buvusi žmona

Su teisiamųjų suole atsidūrusiomis motina ir dukra vilnietį supažindino buvusi jo žmona. Moterys tapo draugėmis kalėdamos Panevėžio moterų pataisos namuose.

Ten G. Žaunerovo žmona atliko bausmę už nužudymą, o G. Kulikauskienė – už sukčiavimą.

Su grupe bendrininkų ji buvo nuteista dar 2004-aisiais už neteisėtas operacijas valiuta.

Su keliais vyrais anksčiau gyvenusiai ir abu vaikus palaidojusiai G. Žaunerovo sutuoktinei G. Kulikauskienė pasirodė nuostabi moteris. Tuo ji įtikino ir buvusį savo vyrą.

G. Žaunerovui tuo neleido abejoti ir G. Kulikauskienės namų sienas puošiantys šventųjų paveikslai, ir ant kaklo kabantis rožinis. Moteris nuolat vaikščiodavo į bažnyčią ir važinėdavo į Kryžių kalną.

Nei siuvyklos, nei maišyklės

Naujoji pažįstama suokė apie planus kurti savo verslą ir 2006 metais įkalbėjo pensininką paskolinti 20 tūkst. 400 litų, kuriuos jis buvo gavęs už parduotą sūnaus butą.

G. Kulikauskienė tvirtino, kad šiuos pinigus investuos į siuvyklą, esančią Kalvarijų gatvėje. Siuvyklos direktore tapo jos dukra L. Norkūnienė, o įstaiga pavadinta „Santalora” („Šventoji Lora”).

Po kurio laiko G. Kulikauskienė įkalbėjo vyrą įkeisti dviejų kambarių butą. Moteris tikino, kad jos žentas Viktoras Norkūnas pirks betono maišyklę, remontuos butus Palangoje, o uždirbęs pinigų juos greitai grąžins.

G. Žaunerovas teigė, kad L. Norkūnienės vyras jokios maišyklės nepirko, o siuvykla buvo uždaryta. Kai G. Žaunerovo artimieji iš interneto sužinojo, kad G. Kulikauskienė yra apgavusi daugybę pensininkų, vyras kreipėsi į teisėsaugą. Jis pareiškė 323 tūkstančių litų ieškinį.

Sutuoktinis staiga praturtėjo

„Žinau, kad iš jos pinigų tikrai negausiu. G. Kulikauskienė žmonėms skolinga milžiniškas pinigų sumas. Bet noriu tik vieno – kad man būtų sugrąžintas butas”, – teisme kalbėjo pensininkas. Jo butas šiuo metu įkeistas Medicinos bankui.

Teismui jis siūlė pasidomėti ir G. Kulikauskienės vyro turtais. Jo žiniomis, buvęs G. Kulikauskienės sutuoktinis turi namą ir žemės sklypą. „Kaip pensininkas galėjo įsigyti tokį turtą?” – stebėjosi G. Žaunerovas.

Teismas nusprendė kol kas nesidomėti buvusio G. Kulikauskienės vyro turtais, nes pora išsituokusi beveik prieš dešimt metų, o jos buvęs sutuoktinis šioje byloje – tik liudytojas.

Teismas nepradėjo nagrinėti šios bylos, nes nesulaukė kitų nukentėjusiųjų. Vienas jų susirgo posėdžio dieną, o kito surasti nepavyko.

Bylos duomenimis, teisme nepasirodęs buvęs teisininkas 2007-ųjų pabaigoje įkeitė savo trijų kambarių butą Vilniuje ir sklypą Šiauliuose. Pensininkas taip pat patikėjo G. Kulikauskienės ir jos artimųjų verslo idėjomis.

Laukia kalėjimas

* Praėjusiais metais G. Kulikauskienė buvo teisiama kartu su savo bendrininke. Itin religingomis moterimis prisistačiusios vilnietės iš pensininkų išviliojo kelis šimtus tūkstančių litų.

* G. Kulikauskienė Vilniuje ieškojo 1995–2002 metais dirbusių pensininkų, gavusių kompensacijas už mažesnes pensijas. Pelningu atlygiu už paskolintus pinigus susigundę gyventojai jai skolindavo nuo 50 iki 100 tūkstančių litų, bet jų nebeatgaudavo. Dideles sumas pasiskolinusi moteris pradingdavo.

* Kovo mėnesį iš G. Kulikauskienės nukentėjusiems pensininkams buvo priteista beveik pusė milijono litų, o aferistei paskirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. G. Kulikauskienė šį nuosprendį yra apskundusi ir teismo sprendimo laukia laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.