Vagišių demaskuoti padėjo per įsibrovimą į butą sužalota ranka

Šiauliuose į butą per išdaužtą langą įsibrovęs 26 metų Aivaras Sireikis susižalojo ranką. Vagišiaus rankoje likusi žaizda atkreipė pareigūnų dėmesį ir padėjo demaskuoti nusikaltėlį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 13, 2013, 5:51 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:54 PM

A. Sireikis buvo sučiuptas, o Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį jį leido suimti dviems mėnesiams.

Ne kartą už vagystes teistas, ne tik svetimus žmones, bet savo motiną apvogęs A. Sireikis į Šiaulių pareigūnų akiratį vėl pateko po praėjusią savaitę įvykdytų dviejų įžūlių vagysčių.

Vagišius daužė langus

Birželio 6-osios vakare Buvo apvogtas Šiauliuose, P. Cvirkos gatvėje esantis namas. Jau snūduriavusį namo šeimininką pažadino dūžtančio stiklo garsas.

Pakirdęs iš miego, vyras pamatė, kad išdaužtas vieno kambario langas ir nebėra televizoriaus. Nukentėjusysis kreipėsi į policiją - buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Kitos dienos vakare pareigūnai gavo pranešimą apie analogišką nusikaltimą. Išdaužus lango stiklą buvo įsibrauta į Varpo gatvėje esančio namo butą. Vagišiaus grobiu tapo bute rasti aukso dirbiniai, du mobiliojo ryšio telefonai MP3 grotuvas, fotoaparatas OLYMPUS.

Šaligatvio plytele atstūmus greta esančio buto langą, buvo įsibrauta ir į kaimyninį butą, kuriame pastaruoju metu niekas negyvena.

Atkreipė dėmesį į sužalotą ranką

Apžiūrėdami įvykio vietą, kriminalistai rado kraujo pėdsakų – spėta, kad susižaloti besibraudamas į butą galėjo vagišius.

Važiuodami iš nusikaltimo vietos pareigūnai pamatė gatve einantį jiems gerai pažįstamą, priklausomybę kvaišalams turintį A. Sireikį, kurio ranka buvo subintuota.

Išvydęs policininkus A. Sireikis spruko. Toks vaikino elgesys tik patvirtino pareigūnų įtarimą, kad būtent šis asmuo ir buvo įsibrovęs į butą, kuriame rasta kraujo pėdsakų.

Įtariamąjį pareigūnai sučiupo antradienį. Namuose surastas A. Sirikis buvo uždarytas į areštinę.

Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl P. Cvirkos gatvėje apvogto namo ir vagystės iš Varpo gatvėje esančio namo buto.

Chuliganą tramdė elektrošoku

Teismo sprendimu dviems mėnesiams suimto A. Sireikio atžvilgiu yra atliekamas ir ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Balandžio 23-osios naktį policijos pagalbos paprašė vieno Gegužių g. gyvenamojo namo gyventoja, nes buvo išdaužtas jos automobilio galinių durelių stiklas.

Dėl šio incidento patruliai sulaikė girtą (1,62 prom.) A. Sireikį, kuris aršiai priešinosi jiems, apspardė tarnybinio automobilio dureles, jomis sutrenkė vienam pareigūnui ranką.

Įsisiautėjusį chuliganą pareigūnai sutramdė elektrošoku. Pareiškus įtarimus dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. A. Sireikis buvo uždarytas į areštinę, tačiau netrukus vėl atsidūrė laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.