Dėl neteisėto praturtėjimo kaltinamas E. Karalius neišgirdo nuosprendžio

Dėl neteisėto praturtėjimo nuteistas Edgaras Karalius Vilniaus apygardos teisme siekia išteisinimo. Antradienį turėjęs paskelbti nuosprendį, teismas apsisprendė atnaujinti įrodymų tyrimą ir iškviesti ekspertę, pateikusią teismui išvadą apie E. Karalius galimą praturtėjimą. Garsaus kontrabandininko Viliaus Karaliaus sūnus Edgaras buvo patenkintas tokia teismo nutartimi.

Garsaus kontrabandininko Viliaus Karaliaus sūnus Edgaras Karalius neišgirdo teismo nuosprendžio.<br>J. Stacevičius
Garsaus kontrabandininko Viliaus Karaliaus sūnus Edgaras Karalius neišgirdo teismo nuosprendžio.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 25, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:22 AM

Balandžio pradžioje per baigiamąją kalbą E. Karalius tvirtino nežadantis pasiduoti ir sieks teisingumo net ir Europos Žmogaus Teisių Teisme. Nuteistojo įsitikinimu, baudžiamojo įstatymo taikymas atgaline data pažeidžia žmogaus teises ir prieštarauja Europos Žmogaus Teisių Teismo praktikai.

„Apskųsiu aukštesnės instancijos teismui ir toliau bylinėsiuosi iki aukščiausios instancijos. Galutinė instancija – Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jo teisėjai yra publikavę kelis mokslinius straipsnius apie neteisėto praturtėjimo normą“, – išgirdęs kaltinamąjį nuosprendį sausio viduryje portalui lrytas.lt kalbėjo E. Karalius.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nuteisė E. Karalių ir nusprendė konfiskuoti per 1 mln. 675 tūkst. vertės turto. Jam skirta 13 tūkst. litų bauda. Teismas aiškino, kad turi būti konfiskuota tik ta dalis turto, kurią E. Karalius panaudojo iš savo neteisėtų pajamų.

Generalinė prokuratūra pernai gruodį siūlė teismui iš kontrabandos karaliumi tituluojamo V. Karaliaus sūnaus E. Karaliaus konfiskuoti turto už daugiau nei 7 milijonus litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba išaiškino, kad įtariamasis turi 6,4 mln. litų kainuojantį namą ir 20 arų žemės sklypą Svajonių gatvėje, Valakampiuose, Vilniuje.

Namas esą priklauso į teisėsaugos akiratį patekusiam buvusiam Alytaus merui Česlovui Daugėlai. Šis sako, kad dar negavo pinigų už namą, mėgina nutraukti pirkimo-pardavimo sutartį ir prisiteisti apie pusę milijono delspinigių.

E. Karalius už 700 tūkst. litų taip pat buvo įsigijęs sostinės centre, Aludarių gatvėje, esančias negyvenamas patalpas. Nustatyta, kad vyras turi ir automobilį „Mercedes-Benz C220“, kurį pirko už 50 tūkst. litų.

Advokato padėjėjas E. Karalius pats neturėjo pakankamai pajamų įsigyti daugiau nei 7 mln. 150 tūkst. litų vertės turtui. Tuo laikotarpiu jo pajamos tesiekė apie 2 tūkst. litų per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.