Liberiškio gyventojo nužudymo byloje – netikėtas posūkis

Panevėžio miesto apylinkės teismas leido 3 mėnesiams suimti 65 metų Aleksandrą K., kuris įtariamas birželio 23-iąją nužudęs Liberiškio kaime (Panevėžio r.) gyvenusį 43 metų Virginijų S. Anksčiau dėl šios žmogžudystės įtarimai krito ant nužudytojo sugyventinės, 41 metų Aušros V. Moteris, jau teista už vieno sugyventinio nužudymą, nuolat smurtaudavo prieš ją po savo stogu priėmusį vyriškį.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-07-02 17:13, atnaujinta 2018-03-05 00:09

Tačiau po teismo medicinos ekspertizės paaiškėjo, kad Virginijus S. mirė nuo stipraus smūgio į pilvą, kurį išvakarėse jam sudavė Aleksandras K., tik balandį lygtinai paleistas iš įkalinimo įstaigos, kur atlikinėjo bausmę už sugėrovo nužudymą.

Negyvas Liberiškio kaime gyvenęs Virginijus S. buvo rastas birželio 24-osios rytą. Savo bute, ant stalo sukniubusio vyriškio galvoje radus dvi kirstines žaizdas, įtarimai dėl jo mirties krito ant pora metų jaunesnės sugyventinės Aušros V.

Ir policijos pareigūnai, ir vietos gyventojai beveik neabejojo, kad liberiškietis tapo smurto artimoje aplinkoje auka. Kaime niekam nebuvo paslaptis, kad aršaus būdo moteris Virginijų S., priėmusį ją gyventi į savo butą, ne kartą yra primušusi, vaikėsi jį su peiliu rankose.

Anksčiau gretimame kaime gyvenusi Aušra V. prieš 7 metus jau buvo nužudžiusi vieną savo sugyventinį. Už tai jai buvo skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau ji į laisvę išleista anksčiau laiko.

Pati Aušra V. pareigūnams tvirtino Virginijaus S. nežudžiusi. Atvirkščiai, jam naktį pasijustus blogai, moteris ant jo pylė vandens, kad jis atsigautų.

Vis dėlto atlikus teismo medicinos ekspertizę paaiškėjo, kad liberiškietis mirė dėl vidinio kraujavimo, kuris prasidėjo sudavus stiprų smūgį į pilvo sritį.

Jau prieš tai pareigūnai buvo išsiaiškinę, kad mirties išvakarėse Virginijų S. prie kaimo parduotuvės užkabino 65 metų Aleksandras K. ir jam trenkė. Gali būti, kad šis smūgis ir buvo mirtinas.

Neatmetama galimybė, kad Aleksandras K. Virginijui S. keršijo už tai, kad šis prieš 7 metus liudijo prieš jį teisme. Aleksandras K. tuomet buvo teisiamas už sugėrovo nužudymą, o Virginijus S., kurio namuose per išgertuves įvyko šis nusikaltimas, teisme dalyvavo kaip liudytojas.

Vietos gyventojų teigimu, anksčiau laiko, šiemet balandį į laisvę išleistas Aleksandras K. yra užsiminęs, kad reikia pamokyti Virginijų S.

Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamą nužudymu Aleksandrą K. leido suimti 3 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.