Dėl žemės broliai auką įkalino ir svaigino atokioje sodyboje

Girtuoklių sklypus bandę užvaldyti broliai juos įkalindavo atokioje sodyboje. Vienas sklypo savininkas buvo svaiginamas narkotikais, o kitas liko gyvas valgydamas gyvūnams skirtą ėdalą. Bet viena auka parodymų atsisakė, o kita teismo nesulaukė, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 15, 2013, 7:34 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:26 AM

Iš vienos kalinimo įstaigos į kitą keliaujančiam Šalčininkų rajono gyventojui Andrejui Jarmalovičiui iš tėvų paveldėtas namas ir žemės sklypas prišaukė tik bėdų.

Ne kartą teistas asocialus vyras dėl to buvo mušamas ir laisvėje, ir kalėjime. Kas ir už ką jį mušė, bando išnarplioti Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis broliams 34 metų Antanui ir 32 metų Leonui Butkams iškeltą baudžiamąją bylą.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje su broliu nuosprendžio laukiantis A. Butkus yra politiko Gedimino Vagnoriaus dukters gyvenimo draugas.

Keikė santuoką su kaliniu

Apie patirtas kančias ikiteisminio tyrimo metu papasakojęs A. Jarmalovičius teisme parodymus pakeitė ir atsiprašė nekaltai apkalbėjęs brolius.

Tai išgirdusi jo žmona 29 metų Janina Jarmalovič vyro visai nesigailėjo: „Jis mane apgavo ir daugiau su juo nenoriu turėti jokių reikalų.”

Jų vestuvės įvyko Pravieniškių pataisos namuose. Tekėti už kalinio moteris nutarė išgirdusi jo skelbimą per radijo stotį.

Pataisos namuose bausmę atliekantis sutuoktinis žmonai nuolat skųsdavosi sunkiu gyvenimu už grotų. Jis pradėjo kurti planus, kad reikia susiremontuoti namą.

Tuo patikėjusi J. Jarmalovič motina paėmė 20 tūkst. litų paskolą ir pinigus pervedė kaliniui. Kur vėliau dingo šie pinigai, nepaaiškėjo net apklausus beveik visus šios istorijos veikėjus.

Apgavo savo žmoną

Bet pagyventi suremontuotame name ir pasidžiaugti šeimos laime J. Jarmalovič neteko. Į laisvę išėjęs vyras grįžo ne pas ją, o pas ankstesnę draugę.

Negana to, jis ėmė reikalauti, kad J. Jarmalovič parduotų savo žemės sklypą.

Ji tai padaryti atsisakė, tačiau vieną dieną sulaukė L. Butkaus laiško su sklypo pardavimo dokumentais, kuriuose buvo ir J. Jarmalovič parašas.

Moteris teisme tvirtino niekada jokių dokumentų nepasirašiusi, nors dėl šio sklypo patyrė spaudimą ir iš savo sutuoktinio, ir iš jo pažįstamo L. Butkaus.

Nepatiko draugystė

Po motinos mirties namą ir 15 arų sklypą Vilniaus rajone, Rudaminos seniūnijoje, paveldėjęs A.J armalovičius ikiteisminio tyrimo metu pasakojo, kad su broliais Butkais susipažino geležinkelio stotyje.

Nusivedę į kioską, kur dirba A. Butkus, jie ėmė vyrą įkalbinėti, kad parduotų savo žemės sklypą. A.J armalovičius teigė pasiūlymo atsisakęs, nes žemę buvo pažadėjęs savo pažįstamam Robertui Stankevičiui.

R. Stankevičius pasakojo, kad vien dėl šio sklypo nuolat rūpinosi retai iš kalinimo įstaigų išeinančiu A. Jarmalovičiumi. Bičiulis jam veždavo drabužių ir maisto, o kai išeidavo į laisvę, surasdavo darbo ir pastogę.

R. Stankevičius neslėpė, kad iš draugo nebrangiai įsigijęs žemės sklypą jį tikėjosi parduoti už pusę milijono litų. Jis tikino, kad buvo suradęs ir pirkėją. Todėl A. Jarmalovičiaus pažintis su broliais Butkais R. Stankevičiui kėlė nerimą.

Parašus dėjo apsvaigęs

Kartą R. Stankevičius sulaukė A. Jarmalovičiaus skambučio. Pokalbis buvo trumpas – bičiulis pasakė, kad buvo pagrobtas, pabėgo ir pasakė kaimo pavadinimą.

Žemėlapyje paminėtą kaimą susiradęs R. Stankevičius nuvažiavo ieškoti draugo. Jį sutiko einantį keliu. „Jis atrodė pavargęs, išsigandęs, ant kūno buvo daug kraujosruvų”, – teisme prisiminė R. Stankevičius.

Pats A. Jarmalovičius vėliau pareigūnams pasakojo, kad į nežinomą namą broliai Butkai jį nuvežė apsvaigusį. Vėliau jam esą taip pat buvo leidžiami narkotikai. Kuris nors iš brolių jį nuolat saugodavo, o apsvaigusiam kišdavo pasirašyti kažkokius dokumentus. A. Jarmalovičiui pavyko pasprukti tuomet, kai jo prižiūrėtojas užmigo.

Mušė ir padegė plaukus

Supratęs, kad A. Jarmalovičiui iškilo grėsmė, R. Stankevičius jį apgyvendino savo pažįstamo bute Naujininkuose.

Netrukus šiame rajone esančiame stadione A. Jarmalovičių užpuolė keli vyrai. Užpuolikai jam sužalojo veidą, padegė plaukus ir grasino susidoroti, jei kam nors papasakos apie gyvenimą nežinomame name.

Netrukus A. Jarmalovičius vėl pateko už grotų. Ikiteisminio tyrimo metu jis pasakojo ir ten patyręs smurtą.

Teismas nagrinėja dar vieną jų bylą, kurioje pateikti kaltinimai dėl bandymų išvilioti nekilnojamąjį turtą iš garbaus amžiaus žmonių.

Maistą dalijosi su gyvuliais

* Parodymus šioje byloje yra davusi ir viena moteris, kurios giminaitis taip pat buvo kankinamas Šalčininkų rajone esančioje sodyboje.

* Į šią sodybą bedarbis Valius Sutkaitis buvo atgabentas po to, kai susigundė A. Butkaus pasiūlytu darbu užsienyje. Jis buvo įdarbintas brolių sodyboje, kur prižiūrėjo gyvulius.

* Dar prieš teismo procesą miręs vyras artimiesiems pasakojo, kad darbdaviai jam neduodavo nei pinigų, nei maisto, todėl jis liko gyvas valgydamas tai, kas buvo skirta jų augintiniams.

* Vėliau paaiškėjo, jog kaltinamieji žinojo, kad V. Sutkaitis ir bausmę atliekantis jo brolis Vilniuje turi po butą. A. Butkus reikalavo juos parduoti, tačiau bausmę atliekančio vilniečio žmona tai daryti atsisakė.

* Tuomet kaltinamasis ją privertė sumokėti 15 tūkstančių litų – esą tiek kainavo jos giminaičio išlaikymas jų sodyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.