Kvaišalų prekeiviams nebuvo lemta praturtėti

Trys šiauliečiai, sumanę praturtėti iš prekybos kvaišalais, šia veikla spėjo užsiimti tik pusmetį, tačiau už kalėjimo grotų turės praleisti ilgus metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jul 22, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:46 PM

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį labai didelio kiekio kvaišalų įgijimu ir platinimu apkaltintiems 49 metų Arūnui Bačiūnui, 45 metų Aleksandrui Surininui bei 35 metų Laurai Kvietkauskaitei.

Kvaišalų prekeivių grupuotę subūrusiam A.Bačiūnui teismas skyrė 12 metų nelaisvės, o kvaišalais prekiavę A.Surininas ir L.Kvietkauskaitė turės kalėti 10 metų.

A.Bačiūnas jau leidžia laiką už grotų, o A.Surininas ir L.Kvietkauskaitė iki nuosprendžio įsiteisėjimo liko laisvėje.

Į areštinę grįžti nereikėjo

Į teisiamųjų suolą buvo patekusi ir A.Bačiūno duktė 23 metų Monika Bačiūnaitė. Ši mergina buvo apkaltinta padėjimu įgyti ir platinti kvaišalus bei dokumento pagrobimu.

Išgirdusi nuosprendį M.Bačiūnaitė galėjo lengviau atsidusti. Dėl padėjimo įgyti ir platinti kvaišalus išteisintai merginai teismas 21 parą arešto skyrė tik už dokumento pagrobimą.

Kadangi tiek laiko M.Bačiūnaitė už grotų jau praleido per ikiteisminį tyrimą, jai į areštinę sugrįžti nebeteks.

Subūrė nusikaltėlių grupuotę

Mintis užsiimti kvaišalų platinimu kilo tris kartus už chuliganizmą, vagystę ir plėšimą teistam A.Bačiūnui.

2011 metų gegužę A.Bačiūnas subūrė grupuotę, sukūrė kvaišalų platinimo planą, savo parankiniams nurodė, ką reikės daryti.

Narkotikų ir psichotropinių medžiagų įgijimu rūpinosi A.Bačiūnas, kvaišalų platinimu turėjo užsiimti du kartus už dokumentų klastojimą teistas M.Surininas ir L.Kvietkauskaitė.

Per kelis mėnesius kvaišalų prekeiviai įgijo ne mažiau negu 8,495 gramo heroino ir 31,754 gramo psichotropinės medžiagos metamfetamino.

Kvaišalus laikė svetimame bute

Iš pradžių buvo nutarta, kad kvaišalus A.Surininas su L.Kvietkauskaite laikys ir platins savo namuose – Šiauliuose, J.Basanavičiaus gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Liepos mėnesį A.Bačiūno nurodymu jo parankiniai realizavo dalį įsigytų kvaišalų – perdavė nurodytam asmeniui du folijos suktinukus, kuriuose buvo heroino.

Nusprendęs plėsti veiklą A.Bačiūnas sumanė kvaišalus laikyti išsinuomotame bute ir liepė dukrai surasti butą, kurį būtų galima išsinuomoti. M.Bačiūnaitė tokį butą Tilžės gatvėje išsinuomojo liepos 26 dieną.

Rugpjūtį į šį butą kvaišalų prekeiviai atvežė ir čia laikė ne mažiau kaip 121 gramą rusvos spalvos medžiagos, kurios sudėtyje rasta 8,495 gramo heroino, ir 569 gramus baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje rasta 31,754 gramo psichotropinės medžiagos – metamfetamino.

Šiuos kvaišalus per bute atliktą kratą 2011-ųjų rugpjūčio 24-ąją aptiko kvaišalų prekeivius demaskavę pareigūnai.

Rado šovinių ir svetimą pasą

Per kratą bute buvo rasta ne tik kvaišalų, bet ir svarstyklės, pakavimo maišelių, dujinis revolveris, pistoleto duslintuvas ir 35 kovinio ginklo šoviniai.

Kaltinimai dėl neteisėto šaudmenų – 35 vienetų 7,65 milimetro kalibro šovinių – įsigijimo ir laikymo buvo pareikšti A.Bačiūnui.

Teismas A.Bačiūną dėl šio nusikaltimo išteisino neįrodžius, kad jis dalyvavo vykdant jam inkriminuotą veiką.

M.Bačiūnaitės bute buvo rastas svetimo žmogaus pasas.

Paklausta, kaip jos namuose atsidūrė svetimas dokumentas, M.Bačiūnaitė pareigūnams paaiškino, kad šį pasą 2011-ųjų vasario 10 dieną ji atsitiktinai rado važiuodama maršrutiniu mikroautobusu.

Rasto dokumento M.Bačiūnaitė jo savininkai negrąžino, parsinešė jį namo. Tokį šiaulietės poelgį teismas traktavo kaip dokumento pagrobimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.