Baltarusio kyšiai nesugundė Lietuvos muitininko

Vilniaus rajono apylinkės teismui trečiadienį perduotas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti Lietuvos muitinės pareigūną.

Baltarusis tikėjosi, kad automobilį išsipirks kyšiu.<br>MKT nuotr.
Baltarusis tikėjosi, kad automobilį išsipirks kyšiu.<br>MKT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:55 PM

Rugpjūčio 5 dieną Lavoriškių kelio poste Baltarusijos piliečio automobilyje aptikus cigarečių kontrabandą, minėtas pilietis porą sykių Lietuvos muitininkui mėgino primygtinai įpiršti kyšį. Šitaip baltarusis vylėsi išvengti administracinio teisės pažeidimo protokolo ir išsaugoti nuo konfiskavimo savo automobilį.

Rugpjūčio 5 d., apie 15 val. į Lavoriškių kelio postą automobiliu „Audi 100“ atvykęs Baltarusijos pilietis Y. I. Lietuvos muitinės pareigūnams sakėsi nieko draudžiamo nevežantis. Tačiau detaliai patikrinę automobilį muitininkai bagažinėje, po prietaisų skydeliu, priekinių durelių apdailos ertmėje ir kitur rado išslapstytus 26 cigarečių pakelius su baltarusiškomis banderolėmis.

Tuomet Y. I. ėmėsi primygtinai siūlyti pinigus Lietuvos muitinės pareigūnams, prašydamas kad nebūtų surašomas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Šitaip jis vylėsi išsaugoti savo automobilį, kuris veikiausiai būtų konfiskuotas.

Iš pradžių pažeidėjas pareigūnui mėgino įpiršti 20 JAV dolerių. Šio perspėtas liautis ir informuotas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę, baltarusis vis tiek nenurimo, ėmęs siūlyti jau 100 dolerių.

Tuomet Y. I. buvo sulaikytas dviem paroms, o Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vėliau, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą, baltarusis buvo paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.