Sutrukdę paaugliams girtauti rokiškėnai patruliai sulaukė keršto

„Užuot padėkoję policijos pareigūnams, kad neleido paaugliams girtauti, vieno jų artimieji supyko ir bandė kerštauti pranešdami apie tariamą nusikaltimą“, – stebisi Rokiškio rajono policijos viršininkas Stasys Meliūnas. Policininkų dėka nespėjusio pasigerti penkiolikamečio suaugęs brolis pareikalavo, kad pareigūnai atsakytų už neva dėl jų kaltės dingusį 5 tūkst. litų vertės dviratį.

Viešoje vietoje alų gurkšnojančius paauglius pamatė Jūžintų miestelyje patruliavę policijos pareigūnai.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Viešoje vietoje alų gurkšnojančius paauglius pamatė Jūžintų miestelyje patruliavę policijos pareigūnai.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 4, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:46 PM

Rugpjūčio 24 dienos popietę patruliuojantis Jūžintų miestelyje (Rokiškio r.) policijos ekipažas, pravažiuodamas pro autobusų stotelę, pastebėjo ten sėdinčius tris paauglius. Du iš jų gėrė alų. Pareigūnams sustojus, nepilnamečiai skubiai sumetė butelius į šiukšliadėžę.

Paaiškėjo, kad alų viešoje vietoje gurkšnojo 14 ir 15 metų paaugliai iš Rokiškio. Jie patruliams paaiškino atvažiavę į Jūžintus aplankyti draugo. Pastarasis alaus negėrė, todėl pareigūnai jį paleido, o abu rokiškėnus išsivežė į Rokiškio policijos komisariatą.

Nepilnamečiams lipant į policijos automobilį, kažkas suskimbčiojo jų turėtoje kuprinėje. Paaiškėjo, kad joje – dar du pilni buteliai alaus ir butelis degtinės. Nuvažiavus į policiją paaiškėjo, kad patruliai paauglius užtiko dar tik pradedančius linksmybes, greičiausiai jie alaus nebuvo spėję daug išgerti – patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad jie abu blaivūs.

Tačiau penkiolikamečio, kurio kuprinėje buvo rasta alkoholio, motinai po kelių dienų buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas už vaikų nepriežiūrą.

Užuot padėkoję pareigūnams, kad neleido paaugliams girtauti, vyresniojo rokiškėno artimieji tą pačią dieną ėmėsi kitokių atsakomųjų veiksmų.

Rokiškyje gyvenantis minėto penkiolikamečio brolis – 23 metų V.K. parašė policijai pareiškimą, kad jaunėliui buvo paskolinęs dviratį „Scott Genius“. Tuo metu, kai policijos pareigūnai paauglį iš autobusų stotelės išsivežė į komisariatą, šis dviratis dingo. Patirtą nuostolį V.K. įvertino 5 tūkst. litų.ir apkaltino policijos pareigūnus nepasirūpinus brangiu dviračiu.

Tačiau pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl dviračio vagystės, paaiškėjo, kad V.K. sakė netiesą. Pareigūnai surado jūžintiškį, pas kurį du minėti paaugliai iš Rokiškio tądien buvo palikę savo dviračius. Vyriškio teigimu, jaunuoliai po kelių dienų grįžo ir dviračius pasiėmė.

Todėl užuot tyrę tariamą dviračio vagystę, dabar pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žinomai melagingo pranešimo apie padarytą nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.