Iš kur gavo milijoną?

2,5 milijono litų vertės turto sukaupęs klaipėdietis tiktai pusę jo gali pagrįsti teisėtomis pajamomis. Kokie aitvarai jam sunešė turtus, 42 metų vyriškiui teks aiškintis teisme.

Įtariama, kad vyras uždarąją akcinę bendrovę įkūrė vien tam, kad iš valstybės biudžeto neteisėtai susigrąžintų PVM permoką.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotrauka
Įtariama, kad vyras uždarąją akcinę bendrovę įkūrė vien tam, kad iš valstybės biudžeto neteisėtai susigrąžintų PVM permoką.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-09-10 06:00, atnaujinta 2018-02-22 09:39

Klaipėdos apygardos prokuratūra su ikiteisminį tyrimą atlikusiais Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnais teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Karklės kaimo (Klaipėdos r.) gyventojas kaltinamas neteisėtu praturtėjimu, sukčiavimu mokesčių srityje ir aplaidžiu apskaitos tvarkymu. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Įtariama, kad anksčiau neteistas vyras 2008 metais uždarąją akcinę bendrovę įkūrė vien tam, kad iš valstybės biudžeto neteisėtai susigrąžintų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) permoką.

Nors bendrovė jokios realios veiklos nevykdė, Mokesčių inspekcijai už 2008 metus buvo pateikta 167 tūkst. litų tariama PVM permoka.

Į bendrovės buhalterinę apskaitą buvo įrašytos buto Klaipėdoje įsigijimo, remonto ir įrengimo sandorių sąskaitos faktūros, kurios ir tapo susigrąžintinos permokos pagrindu.

Kaltinamasis savo naudai įgijo labai didelės vertės – 125 192 litų – valstybės biudžeto lėšų.

Šiame bute Klaipėdos centre vyras buvo įregistravęs savo bendrovę, kurioje dirba tik vienas žmogus.

Be to, klaipėdietis kol kas nepaaiškino, iš kur įsigijo daugiau nei 1 mln. litų vertės turto. Jam priklauso trys žemės sklypai su nebaigtais statiniais, butas, bendrovės akcijos ir paskolų sutartys, tačiau ne viskas pagrįsta teisėtais pinigais.

Daugiau aplinkybių turėtų paaiškėti teisme, nes ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis atsisakė duoti parodymus.

Už šiuos nusikaltimus numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šio klaipėdiečio pavardė skambėjo ir anksčiau. Jam priklausė apleistas namas Klaipėdos centre, įtrauktas į Kultūros paveldo duomenų registrą.

Namas buvo parduodamas, bet pirkėjų ilgai neatsirado. Gali būti, kad žmones atbaidė ne tik avarinė pastato būklė. Pernai rugsėjį jame nežinia iš kur atsirado keturi karstai.

Kaimynystėje gyvenantys žmonės sakė, jog žiemą karstuose įsitaiso benamiai. Bet patys jų neregėjo, nes bijojo lįsti į vidų – labiau negu tušti karstai žmones gąsdino pavojų gyvybei keliantis sutrešęs namas įgriuvusiu stogu ir perdangos sijomis.

Iš kur ir kada jame atsirado keturi karstai, taip ir nepaaiškėjo.

Namo savininkas šioje griuvenoje buvo įregistravęs nekilnojamojo turto bendrovę.

Už namo nepriežiūrą ir aplinkiniams kylantį pavojų savivaldybė ne kartą buvo nusiteikusi nubausti savininką piniginėmis baudomis, bet jo niekaip negalėjo rasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.