VMI iš veterinarijos klinikos pareikalavo 60 tūkst. litų nesumokėtų mokesčių

Vykdydami projektą „Baltieji

Veterinarijos klinika nedeklaravo beveik 300 tūkst. litų pajamų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Veterinarijos klinika nedeklaravo beveik 300 tūkst. litų pajamų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 11:43 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:18 AM

Kelmės rajone veikianti veterinarijos klinika, Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateiktais duomenimis, 2008-2011 m. dirbo nuostolingai, o 2012-aisiais deklaravo 88 litus apmokestinamojo pelno. Tačiau tai nesutrukdė įmonės savininkui įsigyti žemės sklypą, gyvenamąjį namą su priklausiniais, rekonstruoti būstą. Įvertinus įmonės savininko šeimos 9-erių metų pajamas ir galimai turėtas lėšas, pritrūko realių pajamų, už kurias galėjo būti atlikta namo rekonstrukcija.

Po Šiaulių apskrities VMI patikrinimo minėtoji klinika į valstybės biudžetą baigia sumokėti beveik 60 tūkst. litų pelno, gyventojų pajamų ir pridėtinės vertės mokesčių, o nuo rugsėjo 1-osios dviem klinikos darbuotojams atlyginimas buvo padidintas nuo 800 iki 1,5 tūkst. litų.

„Įgyvendinant projektą „Baltieji chalatai“, remiantis konkrečiai šiuo atveju, buvo papildomai išanalizuoti mokesčių administratoriaus turimi duomenys ir apie kitas šia veikla Šiaulių apskrityje besiverčiančias įmones, - sako Šiaulių apskrities VMI Kontrolės departamento direktorė Zonė Lapienė.

Pasak Z. Lapinienės, kaip rizikingiausios įvertintos įmonės jau sulaukė ar artimiausiomis dienomis sulauks mokesčių specialistų, todėl veterinarijos ir sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įmonės yra raginamos įvertinti pateiktų pastarųjų 5 metų duomenų teisingumą ir patikslinti pateiktas deklaracijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.