Policija sučiupo baltu „Maserati“ po Lietuvą skraidžiusį rusą

Įžūlūs kaimyninių šalių vairuotojai neprasprūsta pro Lietuvos policininkų akis. Tai pareigūnai įrodė pirmadienį.

Vieną gegužės naktį kelyje Kaunas-Klaipėda baltarusio vairuojamas baltas „Maserati“ greitį viršijo 5 kartus.<br>LKPT nuotr.
Vieną gegužės naktį kelyje Kaunas-Klaipėda baltarusio vairuojamas baltas „Maserati“ greitį viršijo 5 kartus.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 17, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:14 AM

Tądien popiet kelių policija sustabdė superautomobilio „Maserati“ vairuotoją. Šį baltą prabangų automobilį gegužę kelyje Kaunas–Klaipėda kelis kartus nufotografavo greičio matuokliai. Jis greitkelyje, kur leistinas greitis 130 km/val., buvo nufotografuotas lekiantis 196 km/val. greičiu.

Ruso vairuojamą ristūną pirmadienį apie 16 val. pastebėjo ir sustabdė policijos ekipažas, patruliavęs kelyje Vilnius-Minskas. Vairuotojas rūko link Baltarusijos.

„Laukėm, kol jis atvažiuos. Štai ir atvažiavo“, – santūriai džiaugėsi pareigūnai.

Jie patikrino duomenų bazę. Paaiškėjo, kad tai tas pats automobilis, kuris Lietuvoje 5 kartus greičio matuoklių užfiksuotas viršijęs greitį.

Policininkai pasiūlė vairuotojui vykti į Lietuvos kelių policijos tarnybą. Šis sutiko. Lydimas policijos baltas „Maserati“ atriedėjo į tarnybos kiemą.

Pareigūnai nustatė, kad vairuotojas yra tas pats žmogus, kuris matomas matuoklių darytose nuotraukose.

Sulaikytas Rusijos pilietis nedelsdamas išsikvietė advokatus. Kalbėdamiesi su pareigūnais jie nuo vairuotojo neatsitraukė nė minutei.

Vairuotojui buvo surašyti 5 protokolai už greičio viršijimą. Du kartus jis greitį viršijo daugiau nei 50 km/val., todėl šiuos atvejus nagrinės teismas. Kai bus priimta nutartis dėl pažeidimų, vairuotojas ją galės apskųsti.

Rusui gresia piniginė bauda ir teisės vairuoti transporto priemonę Lietuvoje atėmimas.

Policija jau yra nubaudusi automobilio savininkę, Baltarusijos pilietę. Ji neatskleidė, kas vairavo jai priklausantį baltą „Maserati“ tą naktį, kai automobilis viršijo greitį.

Iš susirašinėjimų baltarusiškame automobilininkų forume racing.by galima daryti išvadą, kad greitį vairuodamas baltą „Maserati“ Lietuvoje viršijo Baltarusijos verslininkas ir lenktynininkas Yury Pukhkyy.

Jis Vilniuje su partnere yra įkūręs įmonę „BergHouse“.

Forume racing.by dalyvis slapyvardžiu Berg giriasi, kad didžiausias jo greitis Lietuvoje buvo 269 km/val. Kituose įrašuose jis pristatomas Y.Pukhkyy pavarde, atrašo, kai į jį kreipiasi vardu Yury.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.