Pilstuko prekeivė nustebino išmone

Daugybę kartų už neteisėtą prekybą alkoholiniais gėrimais ir cigaretėmis bausta kaunietė pasižymėjo išmone – talpyklą su pilstuku pastatė kaimyno bute ir per skylę sienoje atvedė žarnelę į savo sekciją.

Kauno gyventoja plastikinę talpyklą su falsifikuotu alkoholiu laikė kaimyno bute, per kurio sieną į savo bute esančią sekciją buvo atvedusi žarnelę.<br>Kauno policijos nuotr.
Kauno gyventoja plastikinę talpyklą su falsifikuotu alkoholiu laikė kaimyno bute, per kurio sieną į savo bute esančią sekciją buvo atvedusi žarnelę.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 20, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:24 AM

Siūlų gatvėje Kaune gyvenanti 66 metų V.T. už neteisėtą prekybą svaigalais ir cigaretėmis per pastaruosius penkerius metus administracine tvarka bausta 14 kartų, o kartą teista. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kaunietei skirtų baudų suma siekia 120 tūkst. litų, bet ji jų nemoka. Antstoliai pagelbėti taip pat negali, nes moteris neturi jokių oficialių pajamų ir turto.

Kelis pastaruosius mėnesius vadinamojo taško šeimininkė pas ją nuolat užsukantiems pareigūnams aiškindavo falsifikuoto alkoholio nelaikanti ir juo neprekiaujanti. Bet pareigūnai tuo netikėjo.

Porą kartų kaunietė įkliuvo, tačiau tik dėl neteisėtos prekybos cigaretėmis, o pigių svaigalų ištroškę jaunuoliai be paliovos belsdavosi į pensininkės buto duris, paskubomis išlenkdavo kelias taureles gėrimo ir išeidavo jau gerokai įkaušę.

Kriminalistai kas kartą atidžiai tyrinėdavo prekeivės butą, tačiau nieko neaptikdavo. Pagaliau jiems pavyko išsiaiškinti, kokiu stebuklingu būdu kaunietės bute atsiranda svaigalų.

35 litrų talpos plastikinė talpykla buvo rasta gretimame bute, priklausančiame 45 metų E.D. Ji stovėjo ant sekcijos ir nuo atvykėlių akių buvo uždengta paveikslu. Iš talpyklos išvesta guminė žarnelė per sienoje padarytą skylę buvo nutiesta į kaunietės butą ir užmaskuota sekcijoje tarp drabužių.

Žarnelės gale įrengtas čiaupas, kurį atsukus bet kada galima papildyti svaigalų atsargas.

„Šeimininkė buvo įrengusi savotišką barą ir klientams įpildavo tiek gėrimo, kiek jie pageidaudavo ir už kiek galėdavo atsiskaityti”, – sakė pareigūnai. Troškuliui numalšinti pakakdavo ir poros litų.

Kauniečio bute rastos trys talpyklos ir 38 litrai alkoholio kvapą skleidžiančio skysčio, taip pat 180 cigarečių pakelių, paženklintų Baltarusijos banderolėmis.

Tyrėjai neabejoja, kad buto šeimininkas laikė kaimynės atsargas, tačiau ir jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.