V.A.Kedys bando įrodyti, kad nemelavo pasakodamas apie A.Ūso „triusikus“

1040 litų bauda už melagingų parodymų davimą nubaustas Vytautas Andrius Kedys nenori mokėti jam paskirtos baudos. Antradienį jo apeliacinį skundą pradėjo naginėti Vilniaus apygardos teismas.

V.A.Kedžio advokatas, kaip ir pirmosios instancijos teisme, teigia, kad Laimutė Stankūnaitė ir jos tėvai melavo ir tik tai įrodžius jo ginamasis galės apsiginti.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.A.Kedžio advokatas, kaip ir pirmosios instancijos teisme, teigia, kad Laimutė Stankūnaitė ir jos tėvai melavo ir tik tai įrodžius jo ginamasis galės apsiginti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 15, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 AM

Pats V.A.Kedys į teismą neatvyko. Jam atstovauja žentas, advokatas Aidas Venckus.

„Reikia atnaujinti įrodymų tyrimą, nes nuosprendis paremtas priešiškai nusiteikusių liudytojų, kurie viešai aiškina, kad atkeršys Kedžių šeimai parodymais“, – pareiškė A.Venckus.

V.A.Kedžio advokatas, kaip ir pirmosios instancijos teisme, teigia, kad Laimutė Stankūnaitė ir jos tėvai melavo ir tik tai įrodžius jo ginamasis galės apsiginti.

Prokuratūroje, o po to ir Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuriame buvo nagrinėjama Andriaus Ūso baudžiamoji byla, V.A.Kedys papasakojo, kad Stankūnų bute Kalantos gatvėje jis matė A.Ūsą tik su „triusikais“.

Pirmosios instancijos teisme dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio ir nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės tėvas aiškino, kad Stankūnų bute buvo du kartus ir abu kartus bute sutiko A.Ūsą.

Pasak V.A.Kedžio, per pirmąjį jo apsilankymą Stankūnų bute namuose buvo L.Stankūnaitė, jos tėvas Stasys ir kostiumu vilkėjęs A.Ūsas.

Antrą kartą jam atvažiavęs pasiimti anūkės jis jau esą išvydo visiškai kitokį vaizdą – iš kambario, kuriame jie aną kartą gėrė arbatą, A.Ūsas išėjo tik su trumpikėmis.

„Mergaitė pribėgo, apsikabino mane. Sakė, dieduk, greičiau iš čia mane išsivežk“, – teismui aiškino V.A.Kedys.

A.Venckus bandė įrodyti, kad meluoja ne V.A.Kedys, o L.Stankūnaitė ir jos tėvai.

A.Venckui nepatiko, kad byloje liudytoja apklausiama L.Stankūnaitė neatsakė į jo klausimą, kur ji dirbo.

V.A.Kedžio advokatas apkaltino moterį davus melagingus parodymus ir bandė į teismo posėdį iškviesti liudytojus, kurie patvirtintų, esą įmonėje „Tesidė“ L.Stankūnaitė buvo įdarbinta fiktyviai.

Tą patį prašymą A.Venckus pakartojo ir antradienį Vilniaus apygardos teisme. Ar jis bus patenkintas, teismas paskelbs spalio 22 dieną.

Prokuroras Tomas Danyla mano, kad A.Venckaus prašymas nėra pagrįstas ir kviesti papildomų liudytojų į teismą nėra jokios prasmės.

Pasak prokuroro, teismas aiškinasi ne L.Stankūnaitės įdarbinimo aplinkybes, o V.A.Kedžio teisme pasakytus žodžius.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai dviejų žmonių nužudymu įtariamo D.Kedžio tėvas turi aiškintis teisme. Jis, jo žmona Laimutė Kedienė ir šios sesuo Audronė Skučienė yra teisiami Alytaus rajono apylinkės teisme.

Kedžiams yra pareikšti kaltinimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o A.Skučienei dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Šią bylą trijulė užsidirbo pernai kovo 23 dieną, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti mergaitę L.Stankūnaitei.

Tada L.Kedienė griebė vaiką ir pareiškė, kad šis niekur neis, vėliau ant mergaitės užgriuvo V.A.Kedys ir A.Skučienė.

Teismo sprendimo vykdymas buvo sustabdytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.