Anykščiuose girtą šeimininkę gynęs šuo Demonas užpuolė patrulį

Savaitgalį nuo šuns dantų tarnybos metu nukentėjo Anykščių rajono policijos pareigūnas. Triukšmaujančios neblaivios moters raminti atvykusiam 44 metų patruliui jos augintinis sukandžiojo kojas, suplėšė tarnybinį kombinezoną. Nuo keturkojo dantų pareigūnas apsigynė elektroimpulsiniu prietaisu „Taser“, o šuns šeimininkė atsidūrė policijos komisariate.

Nuo keturkojo dantų pareigūnas apsigynė elektroimpulsiniu prietaisu „Taser“, o šuns šeimininkė atsidūrė policijos komisariate.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo keturkojo dantų pareigūnas apsigynė elektroimpulsiniu prietaisu „Taser“, o šuns šeimininkė atsidūrė policijos komisariate.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 21, 2013, 1:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:55 PM

Šeštadienio vakarą, apie 22 val. 30 min., policijai kaimynai pranešė apie Anykščiuose, V.Kudirkos gatvėje iš buto sklindantį triukšmą. Šiame savivaldybės skirtame socialiniame būste su vaikais gyvena 43 metų D.L.

Ten nuvykusiems policijos patruliams susikalbėti su buto šeimininke nesisekė – neblaivi moteris garsiai šūkavo ir į pareigūnų perspėjimus nereagavo.

Galiausiai buto šeimininkė griebė vyriausiajam patruliui, 44 metų D.Z. už striukės, o jai į pagalbą puolė po butą lakstęs palaidas Aliaskos malamutų veislės šuo. Keturkojis sudraskė pareigūno kombinezoną, du kartus įkando į koją. Nemažą šunį D.Z. sutramdė panaudojęs elektrošoką „Taser“.

Šuns šeimininkė buvo išvežta į policiją, o patrulis – į ligoninę. Medikai nustatė jam dvi kąstines žaizdas kojose. Suteikus būtinąją pagalbą, pareigūnas paleistas gydytis į namus.

Policijoje šuns šeimininkei D.L. nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,16 promilės). Pareigūnų teigimu, dėl šios moters elgesio aplinkiniai gyventojai skundėsi ne kartą. Pastaraisiais metais į jos butą patruliams yra tekę važiuoti apie 20 kartų. Anykštėnė ne tik pati triukšmauja, tačiau ir tinkamai neprižiūri savo augintinio – maždaug metų amžiaus Aliaskos malamuto, vardu Demonas.

Kaimynai skundžiasi, kad šuo garsiai loja, atlieka gamtinius reikalus tiesiog laiptinėje. Nežiūrint jauno amžiaus, jis yra agresyvus ir bando pro šalį einantiems žmonėms įkąsti. "Tai tiksinti bomba. Nežinia, kada jis gali stipriai sužaloti kokį suaugusį žmogų ar vaiką", – baiminasi vietos gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.