Iš kalėjimo išėjusį Bezdonių bažnyčios siaubą įklampino bulvės

Bezdonių bažnyčią išniekinusiam vandalui vėl panižo nagai. Šįkart jis apsiribojo vagyste iš automobilio, taip pat jis nudžiovė daugybę maišų bulvių ir malkų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2013, 6:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:32 PM

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė vagystėmis įtariamą 21 metų Bezdonių miestelio gyventoją M.M.

Dvidešimt vienerių vyras laisve pasidžiaugė neilgai – tik rugsėjį išėjęs iš įkalinimo įstaigos, jau spėjo „pasidarbuoti“ – komisariate pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.

Bezdoniškis prisipažino iš uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje stovinčio automobilio „Mercedes Vito“ pavogęs automagnetolą „Sony“, o iš 57 metų vyrui priklausančio rūsio išnešęs 15 maišų bulvių ir 2 kubinius metrus malkų.

Pareigūnams M.M. gerai žinomas. Prieš dvejus metus jis pasikėsino apvogti Bezdonyse esančią Šv.Mergelės Marijos Aušros vartų gailestingumo motinos bažnyčią, o vėliau, skambindamas varpais, ją ir padegė.

Sulaikytas vaikinas neneigė, kad skambino varpais, o suradęs bakelį su žibalu, juo apipylė liturginius rūbus, zakristijos grindis, sugadino arnitą, suvalgė kalėdaičius ir išgėrė apie 350 gramų mišių apeigoms skirto vyno.

Tuomet dar aštuoniolikamečiui vaikinui buvo nustatytas 4,25 prom. girtumas. Tokį girtumą medikai prilygina mirtinai dozei.

Už šį nusikaltimą jam buvo paskirta laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.