Ginčas dėl alaus baigėsi žmogžudyste

Anykščių rajone esančiuose Aknystos socialinės globos namuose liejosi kraujas. 37 metų globotinis peiliu mirtinai subadė savo bendraamžį ir sužalojo 10 metų jaunesnį vyrą. Žudikas suimtas 3 mėnesiams.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Nov 23, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:07 AM

Psichikos negalią turinčių vyrų ginčo kruvina atomazga įvyko ketvirtadienio pavakare. Apie 17 valandą į Vilmanto M. kambarį atėjo jo bendraamžis Deividas L. ir 27-erių Sergejus P.

Koridoriuje įrengtos kameros užfiksavo, kad svečiai kambaryje neužsibuvo.

Budėtojai monitoriuose išvydo, kad pro duris į koridorių išvirsta ką tik į kambarį užėję vyrai. Netrukus pasirodė ir juos su peiliu rankoje išvejantis to kambario gyventojas Vilmantas M.

Vėliau kruvinas nusikaltimo įrankis buvo rastas lauke.

„Viskas truko kokias šešias sekundes. Atbėgę mūsų darbuotojai sutramdė agresyviai nusiteikusį globotinį“, – vakar pasakojo Aknystos socialinės globos namų direktorius Arūnas Kiaušas.

Atskubėję medikai konstatavo Deivido L. mirtį – vyro nugaroje, pilve, krūtinėje buvo durtinių žaizdų. Kitas globotinis dėl durtinių žaizdų pilve buvo išgabentas į ligoninę.

Auka ir žudikas apibūdinami kaip konfliktiški. Jie anksčiau ne kartą pykosi.

Tragedijos dieną Deividas L. ir Vilmantas M. taip pat konfliktavo. Teigiama, kad ginčas kilo dėl alaus. Vienas pažadėjo jo nupirkti, bet pažado neištesėjo.

Apklausiamas Vilmantas M. aiškino, kad svečiai pirmieji pradėjo jį mušti, o jis gindamasis tik švaistėsi peiliu.

Nužudytas vilnietis Deividas L. buvo teismo pripažintas neveiksniu.

Jis jau penkerius metus gyveno Aknystų kaime esančiuose socialinės globos namuose.

Vyras laukė teismo už tai, kad šių metų gegužę viename prekybos centre Vilniuje grasindamas peiliu buvo paėmęs įkaitu apsaugos darbuotoją. Pagrobėjas reikalavo 50 tūkstančių litų.

Neįgalus vyras buvo greitai nuginkluotas ir sulaikytas. Kitą savaitę jam Utenoje turėjo būti pradėta teismo psichiatrijos ekspertizė.

Įtariamas jo žudikas yra veiksnus, bet ir jis anksčiau turėjo problemų dėl savo elgesio – buvo du kartus teistas už žmogaus sužalojimą iš chuliganiškų paskatų.

Būdamas nepakaltinamas jis remiantis teismo nuosprendžiu priverstinai buvo gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, po to išleistas į laisvę.

Darbuotojai nežino globotinių praeities

* Aknystos socialinės globos namų centriniame korpuse gyvena 200 psichikos ir protinę negalią turinčių žmonių. O dar penkiuose filialuose įkurdinta 130 globotinių. Juos prižiūri ir aptarnauja 160 darbuotojų.

* „Jau 18 metų vadovauju globos namams, tačiau toks nusikaltimas įvykdomas pirmą kartą. Pasitaiko, kad globotiniai bando pakelti ranką prieš save, bet dar nė vienas nesikėsino į kito gyvybę“, – sakė A.Kiaušas.

* Jis pridūrė, kad visi Aknystos globotiniai geria jiems paskirtus vaistus. Tačiau sunku numatyti, kas gali šauti į galvą psichikos negalią turinčiam žmogui.

* „Mes nežinome, kaip anksčiau gyveno pas mus atsiunčiami žmonės. Jie ateina be biografijų. Pamenu tik tokį atvejį, kad mūsų įstaigoje buvo apgyvendintas vienas iš gyvų likusių Draučių kaimo gyventojų. Po to, ką patyrė, jis susirgo psichikos liga“, – sakė A.Kiaušas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.