Milijoninėmis aferomis kaltinamas Kauno verslininkas priėjo liepto galą

Ostapo Benderio machinacijoms prilygstanti pinigų plovimo schema. Taip teisėsaugininkai apibūdino neseniai baigtą vienos sporto federacijos lėšų grobstymo bylą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:58 AM

Pagrindinį vaidmenį šioje istorijoje vaidina anuomet klestėjęs, o šiuo metu įvairiose skandalingose istorijose minimas kaunietis verslininkas Robertas Reklaitis.

2006 metais tuomet klestėjusios reklamos agentūros „Rodiklis“ vadovas R.Reklaitis, subūręs bendraminčius, organizavo Lietuvos petankės federacijos įsteigimą. Pats nuo federacijos įsteigimo dirbęs konsultantu, valdė 18 Kauno bendrovių paaukotas paramos lėšas.

Tyrimo metu nustatyta, kad ši federacija organizuodavo atvirus tarptautinius petankės turnyrus Lietuvoje ir dalyvaudavo renginiuose užsienyje, kuriuose žaisdavo ir R.Reklaitis kartu su savo komandos nariais.

Sėkmingai pasirodžius turnyruose, R.Reklaičiui ir jo draugams už „pasiektus aukštus sportinius rezultatus“ klastojant dokumentus atgaline data būdavo parengiami Lietuvos petankės federacijos prezidiumo sprendimai, direktoriaus įsakymai apie neva skirtus piniginius prizus. Taip pat buvo klastojami buhalterinės apskaitos dokumentai, imituojantys piniginių prizų išmokėjimą R.Reklaičiui ir jo komandos žaidėjams.

Šie „prizininkai“, kurių dauguma dirbo R.Reklaičio valdomose bendrovėse, už pasiektus aukštus sportinius rezultatus varžybose būdavo pamaloninami šimtais tūkstančių litų, o kiti varžybų nugalėtojai ir prizininkai būdavo apdovanojami tik diplomais ir simboliniais prizais.

FNTT tyrėjai atskleidė, kad piniginiais prizais paskatinti žaidėjai į asmenines banko sąskaitas pervestus pinigus išgrynindavo ir atiduodavo R.Reklaičiui.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais, išsiaiškino, kad per kelerius metus R.Reklaitis tokiu būdu apgaule įgijo 1,7 mln. litų, o jo sutuoktinė ir dar vienas jam artimas asmuo – dar apie 350 tūkst. litų. Be to, R.Reklaitis įtariamas neteisėtai pasisavinęs iš Lietuvos petankės federacijos daugiau nei 260 tūkst. litų, kuriuos paėmė iš kasos ir negrąžino.

Baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apygardos teismui. Baudžiamasis kodeksas numato, kad už sukčiavimą ir turto pasisavinimą Kauno verslininkas gali būti nuteistas maksimalia laisvės atėmimo iki 10 metų bausme.

Tai toli gražu ne pirmas skandalas, kuriame minima R.Reklaičio pavardė. Likviduojama reklamos kūrimo ir gamybos bendrovė „Rodiklis“, kuriai vadovavo R.Reklaitis, keturiems šimtams kreditorių paliko 25 mln. litų skolų. Skola „Sodrai" siekia milijoną litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.