Įkaitais artimuosius paėmusiam verslininkui gresia kalėjimas

Ukmergė iki šiol sukrėsta trečiadienio įvykių S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, į kurią buvo sulėkusios visos specialiosios tarnybos. Pareigūnai pusdienį bandė patekti į ginkluoto ukmergiškio butą, kuris buvo užsidaręs su sūnumi ir tėvu bei neleido jiems niekur išeiti.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Feb 7, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:35 PM

Vyras į butą neįsileido pareigūnų, todėl į pagalbą buvo pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mobilioji kuopa bei psichologai.

Daugiau nei šešias valandas užtrukusi operacija, kuriai vadovavo „Aro“ vadovas Viktoras Grabauskas, baigėsi sėkmingai – konfliktas išspręstas, niekas nenukentėjo. Ant kojų visus sukėlęs 43 metų ukmergiškis verslininkas Antanas Prenis pasidavė policijai.

Iš jo paimtas savigynai išduotas pistoletas TT su šešiais šoviniais, dar vienas ginklas – pistoletas „Beretta“ buvo rastas A.Prenio tėvų namų seife.

Į Ukmergės policijos komisariatą atvežtas A.Prenis tą patį vakarą buvo nugabentas į vieną Vilniaus miesto psichiatrijos ligoninę, iš kurios dar nėra išleistas.

Nustatyta, kad vyras buvo blaivus ir neapsvaigęs nuo kokių nors kvaišalų. Neoficialiais duomenimis, tą patį vakarą jis jau ėmė suvokti, kas įvyko. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį - dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Už tai yra numatoma laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų. Lig šiol į policijos akiratį A.Prenis, žinomas Ukmergėje verslininkas, įmonės „Jorisanta“ savininkas, nebuvo patekęs.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis sakė, kad daugiabučio, kuriame vyko ši drama, gyventojai nebuvo evakuoti. Bendrovės „Lietuvos dujos“ Ukmergės skyriaus viršininkas Dangerutis Bigenis paneigė išplatintą informaciją, jog daugiabutyje buvo atjungtos dujos.

„Mūsų pagalbos niekas neprašė, mes nieko bendro su tuo įvykiu neturime. Tai, kad dujininkai pateko į fotoaparatų objektyvus, yra grynas atsitiktinumas. Jie netoliese vykdė remonto darbus“, - teigė D.Bigenis.

„Šiais laikais, kai toks įtemptas gyvenimas, bet kuriam iš mūsų taip gali atsitikti.  Niekas nuo to neapdraustas. Širdį skauda, kad tai atsitiko su Antanu – nuoširdžiu, draugišku ir geru žmogumi.

Tik pačius geriausius žodžius apie jį galiu pasakyti“, - sakė širvintiškis Kęstutis Pakalnis, A.Prenio giminaitis – ne pirmos eilės pusbrolis.

Bendrovės „Underhill Baltic“ vadovas, buvęs Širvintų rajono meras (2007 – 2011 metų kadencijos) K.Pakalnis neliko abejingas, kai vakar sulaukė kelių A.Prenio skambučių.

Vyras paskambino pažįstamam vienam iš Ukmergės rajono policijos komisariato vadovų ir paprašė išsiaiškinti situaciją.

„Aš trečiadienio rytą sulaukiau kelių Antano skambučių.  Kadangi buvau susirinkime ir negalėjau atsiliepti, su juo susisiekiau apie 10 valandą. Jis paprašė iškviesti policija, kadangi pats negali prisiskambinti Bendruoju pagalbos telefonu. 112.

Antanas kalbėjo, kad yra užblokuotas jo telefono numeris, kad jį kažkas puola, jam grasina – neva daugiabučio rūsyje yra leidžiamos dujos, jo sūnaus žaislai yra apnuodyti. Jis niekam negrasino, tik pats jautė kažkokią grėsmę.

„Aš ginsiuosi. Nepasiduosiu“, - tvirtino.

Kaip galėdamas bandžiau jį nuraminti, kai po kurio laiko jis šiek tiek atsipalaidavo, supratau, kad kažkas su juo negerai. Išsiaiškinau, kad Antanas namuose ne vienas – su juo yra jo sūnus ir tėvas. Baigęs pokalbį, iškart paskambinau Antano broliui Rimui, tačiau jo telefonas buvo išjungtas.

Tada su savo nuogąstavimais pasidalinau su vienu ukmergiškiu policijos pareigūnu“, - pasakojo K.Pakalnis. Jis patikino, kad A.Prenis labai daug dirbo – rūpinosi šeima, savo pagyvenusiais ir pasiligojusiais tėvais.

„Jis puikus, rūpestingas vyras ir sūnus. Kiek žinau, vis lėkdavo ir lėkdavo pas tėvukus, vežiodavo juos pas medikus. Aš niekada negalėčiau pasakyti, kad jis gėrė, kad turėjo problemų su alkoholiu. Atvirkščiai – jis visada alkoholį vartojo labai saikingai. Nors dabar, prie tokių gyvenimo tempų ir įtampos, ką gali žinoti, kas jam atsitiko“, - teigė širvintiškis.

Paklaustas, kas jam žinoma apie giminaičio karjerą Širvintų rajone, K.Pakalnis patikino, kad jo turimomis žiniomis, A.Prenio senelio sodyba yra karjero teritorijoje ir jis tvarkėsi dokumentus, norėdamas jį eksploatuoti.

Pasidomėjus Širvintų rajono savivaldybėje A.Prenio reikalais, rajono meras Vincas Jasiukevičius informavo, kad savivaldybė visus savo įsipareigojimus dėl šio karjero yra įvykdžiusi ir jokių nusiskundimų iš šio ukmergiškio nesulaukusi.

„Kur jam įstrigę reikalai – nežinia“,- stebėjosi V.Jasiukevičius ir pasiūlė kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą. Šios tarnybos Širvintų skyriaus vedėjas Arvydas Vosylius patikino, kad A.Prenio bendrovei „Jorisanta“ Šiaulių kaime esantis beveik 3 hektarų ploto smėlio – žvyro karjeras yra išnuomotas dar pernai balandžio mėnesį.

Nuomos sutartis sudaryta iki 2037 metų.

„Visą pagrindą eksploatuoti tą karjerą jis turėjo. Buvo gavęs leidimą ir sutartį dėl šio smėlio – žvyro išteklių telkinio naudojimo iš Geologinės tarnybos, buvo parengtas ir projektas“, - teigė A.Vosylius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.