Rokiškėnas įtariamas mėlynėmis išmarginęs keturmečio veidą

„Kiekvieno žmogaus pareiga yra pranešti apie nusikaltimą, ypač, kai nukentėjęs – vaikas“, – lrytas.lt sakė Rokiškio miesto seniūnas Arūnas Krasauskas. Jis trečiadienį policijai pranešė apie galimai smurtą patyrusį 4-metį rokiškėną. Įtariama, kad berniukas nukentėjo nuo motinos sugyventinio.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 6, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:24 PM

Pirmosios smurto žymes ant keturmečio berniuko veido pamatė vieno Rokiškio vaikų darželio darbuotojos. Mažylį, ant kurio abiejų skruostų buvo matyti po mėlynę, į darželį atvedusi motina auklėtojoms aiškino, kad neva vaikas pats užsigavęs. Tačiau apie galimą smurtą prieš mažametį darželio administracija pranešė Rokiškio miesto seniūnijai. Į darželį iškart nuvyko seniūnijos socialinės darbuotojos.

„Ant abiejų vaiko skruostų pamatėme mėlynes, panašias į pirštų paliktas žymes stipriai suspaudus veidą“, – lrytas.lt sakė Neringa Keperšienė, seniūnijos socialinė darbuotoja darbui su socialinės rizikos šeimomis.

Seniūnijos darbuotojos mažylio motiną kartu su berniuku nuvežė į Vaiko teisių apsaugos tarnybą. Iš pradžių ir ten rokiškėnė tvirtino, kad vaikas veidą užsigavęs pats.

Tik tuomet, kai pats sunkiai kalbantis berniukas vaikų teisių gynėjoms paaiškino, kad jį skriaudė „dėdė Vitalijus“, motina pagaliau patvirtino, kad vaiką iš tiesų „auklėjo“ jos sugyventinis, 40-metis V.G. Neva ji pati nemačiusi, kaip atsirado mėlynės, tačiau spėja, kad sugyventinis, norėdamas pastatyti išdykavusį berniuką į kampą, suėmė jį už veido.

Ši vieną vaiką auginanti rokiškėnė yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrąšą. Su minėtu sugyventiniu ji gyvena maždaug pusmetį. Abu niekur nedirba. Po šio smurto atvejo moteris prisiglaudė pas savo motiną ir žadėjo pas sugyventinį gyventi nebegrįžti. Neoficialiais duomenimis, nuo ūmaus būdo vyriškio anksčiau yra nukentėjusi ir sugyventinė, tačiau tai jos ryžtis nutraukti su juo santykių nepaskatino.

Trečiadienio rytą seniūnijos darbuotojoms su apylinkės įgaliotiniu nuvykus į V.G. namus, vyriškis paspruko. Tačiau tos pačios dienos popietę policijos pareigūnai jį surado mieste ir sulaikė. Vyriškis uždarytas į areštinę.

Pareiškimą policijai dėl galimai patyrusio smurtą vaiko parašęs Rokiškio miesto seniūnas A.Krasauskas lrytas.lt sakė, kad tai padarė kaip seniūnijos vadovas. „Aš, kaip buvęs teisėtvarkos pareigūnas, žinau, kaip svarbu operatyviai reaguoti, surinkti visus įrodymus, kad vėliau teisme nagrinėjant bylą nepritrūktų įrodymų, todėl nedelsiant reagavome į darželio darbuotojų pranešimą, kreipėmės į policiją “, – sakė seniūnas. Jis įsitikinęs, kad kiekvieno žmogaus pareiga pranešti pareigūnams apie nusikalstamas veikas, o ypač – kai nukenčia vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.