Už terorizavimą nuteistas panevėžietis vėl pratrūko grasinimais

Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu 33 metų D.T. dėl buvusios sutuoktinės ir jos vyro terorizavimo bei pavojingų gyvybei grasinimų nuteistas dvejų metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams trims mėnesiams. Per šį laikotarpį jis įpareigotas nebendrauti su nukentėjusiaisiais, neišvykti už gyvenamosios vietos be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ir pradėti dirbti.

Net ir nuteistas vyras nenurimo ir toliau terorizavo buvusią žmoną.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Net ir nuteistas vyras nenurimo ir toliau terorizavo buvusią žmoną.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:30 PM

Kaip rašoma Panavėžio apygardos prokuratūros pranešime, nuteistasis privalės atlyginti abiems nukentėjusiesiems po tris tūkstančius litų neturtinės žalos ir 500 litų teisminių išlaidų.

Nuosprendžio paskelbimo dieną į teismą atėjęs neblaivus D.T. triukšmavo, svaidėsi užgauliais žodžiais ir grasinimais susidoroti, todėl buvo sulaikytas dviem paroms ir uždarytas į areštinę. Dar prieš nuosprendžio paskelbimą pratrūkęs naujais gąsdinimais teisiamasis privalės atsakyti baudžiamąja tvarka už dar vieną nusikalstamą veiką, nes tą pačią dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti arba sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Pernai pavasarį ir vasaros pradžioje panevėžiečių šeimą terorizavęs kaltinamasis atakavo juos siųsdamas į mobiliojo ryšio telefonus grasinamojo pobūdžio žinutes. Dėl tokių žinučių nukentėjusiajai teko nuolat jausti stresą, vartoti vaistus, patirti skaudžių sveikatos problemų.

Buvusio sutuoktinio, vengusio išlaikyti savo vaiką ir nesutikusio leisti įsivaikinti naują šeimą su jo buvusia žmona sukūrusiam vyrui, gąsdinimai nukentėjusiųjų šeimai kėlė realų pavojų gyvybei ir sveikatai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, numato laisvės atėmimą iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.