Vilniečio vos nepražudė meilė posūniui

Policijos ieškomam jaunuoliui patėvis atidarė banko sąskaitą, dosniai atsilygino už pagalbą parduodant butą, tačiau 21 metų vilniečiui Edvardui Belskiui to neužteko. Su metais vyresniu draugu Dainiumi Andriejausku jie sumanė pasisavinti visus 57 metų vilniečio Leonido Chorošejaus pinigus, o jį nužudyti.

E.Belskis apie turtingą patėvį papasakojo D.Andriejauskui ir bičiuliai nusprendė juo atsikratyti.<br>R.Danisevičius
E.Belskis apie turtingą patėvį papasakojo D.Andriejauskui ir bičiuliai nusprendė juo atsikratyti.<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-03-10 16:02, atnaujinta 2018-02-15 13:26

Jaunuolių planas nepavyko - L.Chorešejus pasipriešino, o jiems teks keliauti už grotų. Jau 7 kartus teistam E.Belskiui Vilniaus apygardos teismas skyrė 13 metų nelaisvės, D.Andriejauskas už grotų praleis 11 metų.

Pralobti norėję jaunuoliai nukentėjusiajam bendrai turės sumokėti 50 tūkstančių 500 litų, o iš patėvio pinigus leidusio E.Belskio priteista dar 20 tūkstančių litų.

Vilniuje, Fabijoniškėse gyvenantis L.Chorošejus savo bute buvo užpultas 2012 metų gegužės 23-iosios vidurdienį. E.Belskis su draugu kurį laiką sekė patėvį, todėl gerai žinojo, kada jis grįš namo.

Tuo metu jo bute jau laukė D.Andriejauskas. Buto šeimininkui grįžus namo, D.Andriejauskas į jį iš revolverio paleido du šūvius. Kai vyras užpuoliko paklausė, už ką, jis tylėdamas keturis kartus jam peiliu dūrė į kaklo sritį. Teismas pripažino, jog tai buvo bandymas nužudyti.

Nors ir sužalotas, stambaus sudėjimo vyras atstūmė užpuoliką ir išbėgo į laiptinę kviestis kaimynų pagalbos. Nusikaltėlis užsirakino viduje ir netrukus iš trečiojo aukšto iššoko pro balkoną. Sprukdamas bute jis pametė šeimininko piniginę, kurią buvo spėjęs pavogti.

Nors teisiamieji kaltę vertė vienas kitam, abu pripažino, kad nusikaltimą įvykdė dėl pinigų. E.Belskis žinojo, kad patėvis neseniai pardavė trijų kambarių butą ir už jį gavo 160 tūkstančių litų. Posūnis jam padėjo ieškoti pirkėjų ir už tai iš L.Chorošejaus gavo 2 tūkstančius litų.

Tokio atlygio buvo negana. E.Belskio motina paprašė L.Chorošejaus, kad savo vardu sūnui atidarytų sąskaitą, nes jis buvo paieškomas policijos ir savo vardu jos atsidaryti negalėjo. E.Belskio santykiai su patėviu visada buvo geri, todėl šį prašymą įvykdęs ir pinigų į ją pervedęs patėvis užsiminė, kad norėtų įsigyti mažesnį butą.

E.Belskis vėl pasisiūlė padėti. Jis teigė suradęs patikimą nekilnojamojo turto agentūrą, kuri esą prašė pervesti 10 tūkstančių litų. L.Chorošejus nemokėjo naudotis kompiuteriu, todėl p[osūniui patikėjo savo elektroninės bankininkystės kodus.

Tuo pasinaudojęs E.Belskis ėmė tvarkyti ne tik jam skirtą, bet ir patėvio sąskaitą. Per trumpą laiką savo sąskaitoje jis atliko 88 operacijas ir išleido 24 tūkstančius litų. Niekur nedirbantis jaunuolis ėmė greituosius kreditus, pildė mobiloiojo telefono sąskaitas, apsipirkinėjo.

Pasinaudodamas patėvio sąsdkaita jis atliko 12 neteisėtų opertacijų ir pasisavino 70 tūkstančių litų. Nustatyta, jog 50 tūkstančių litų buvo pervesta į D.Andriejausko sąskaitą, o pinigus jis išgrynino bankomatuose.

Pastebėjęs, kad iš sąskaitos dingo 70 tūkstančių litų, L.Chorošejus paskambino posūniui, o kitč dieną jis buvo užpultas.

Jokio pajamų šaltinio neturėjęs D.Andriejauskas su E.Belskiu susipažino susižavėjęs jo turtais. Jaunuoliai Fabijoniškėse išsinuomojo butą, įsigijo televizorių, nuomodavosi automobilius ir leisdavo pinigus pramogoms. Teigiama, jog už viską mokėjo E.Belskis.

Kad turėtų kur laikyti likusius pinigus, jie įsigijo seifą, kurio raktai buvo paimti sulaikius E.Belskį. Tuomet paiaškėjo, jog greitųjų kreditų paimta ir D.Chorošejaus vardu.

Mirties vos išvengęs l.Chorošejus teimui teigė iki šiol negalintis atsikratyti baimės jausmo. Jis bijo tamsos, vengia bendrauti sun epažįstamais žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.