Sučiuptas parke panevėžietę apiplėšęs nepilnametis

Į močiutes tinkančią moterį parke užpuolęs ir apiplėšęs 17-metis panevėžietis atsidūrė policijos pareigūnų rankose. Nustatyti tapatybę padėjo aukos pastabumas – grumdamasi su užpuoliku, ji spėjo įsidėmėti jo išvaizdą. Policijos pareigūnai įtaria, kad nuo šio plėšiko yra nukentėję ir daugiau moterų, aukas prašo netylėti ir apie apiplėšimus pranešti.

Užpulta parke panevėžietė rankinę išsaugojo, tačiau buvo sumušta ir neteko mobiliojo telefono.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Užpulta parke panevėžietė rankinę išsaugojo, tačiau buvo sumušta ir neteko mobiliojo telefono.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 26, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:30 AM

58 metų panevėžietė nuo plėšiko nukentėjo šventinę dieną – kovo 11-ąją. Apie 10 val. 30 min. moteriai einant per parką (toliau nuo Parko gatvės), ją netikėtai iš už nugaros užpuolė jaunuolis. Jis moterį puolė mušti, pargriuvusią spardė.

Net ir parkritusi ant žemės panevėžietė stipriai laikė savo rankinę, todėl užpuolikas jos išplėšti nepajėgė. Jaunuolis čiupo per grumtynes iškritusį mobilųjį telefoną ir pabėgo. Patirtą žalą nukentėjusioji vėliau įvertino 120 litų.

Apiplėšta moteris, nors ir netekusi mobiliojo ryšio telefono, nedelsdama pranešė apie nusikaltimą policijai – telefoną jai paskolino sutiktas praeivis.

Plėšiko ieškojimas "karštomis pėdomis" rezultatų nedavė. Dėl apiplėšimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, nors ir turėdami nedaug duomenų apie užpuoliką, pradėjo intensyviai jo ieškoti.

Pareigūnams padėjo užpultos moters pastabumas – ji gana tiksliai apibūdino užpuoliko amžių, išvaizdą. Praėjus savaitei po nusikaltimo, kovo 18 d. jie įtariamąjį sulaikė. Prispirtas įrodymų 17-metis panevėžietis prisipažino apiplėšęs moterį.

Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamajam skyrė ne suėmimą, bet švelnesnę kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pareigūnai įtaria, kad šis jaunuolis vasario mėn. pabaigoje plėšikavo Panevėžyje, Skaistakalnio parke, ir prašo nukentėjusiųjų, kurios apie plėšimus policijai nepranešė, darbo valandomis paskambinti tel. (8 45) 503 351 / 503 068, atvykti į 103 / 104 kabinetus Panevėžyje, Tulpių g. 60, visą parą skambinti tel. 8 686 75 241.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.