Buvęs kriminalistų vadas A.Matonis aiškinsis slaptai

Iš Kriminalinės policijos biuro (KPB) už vairavimą išgėrus atleistas buvęs jo vadovas Algirdas Matonis jau turi naują darbą.

Išsamius paaiškinimus apie įvykį A.Matonis davė Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Išsamius paaiškinimus apie įvykį A.Matonis davė Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-04-23 10:27, atnaujinta 2018-02-14 12:29

Jis įsidarbino bendrovėje „Gelsauga“, kuri spėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui atsiųsti teigiamą naujo darbuotojo charakteristiką.

Vilniaus apylinkės teismas šįryt pradėjo nagrinėti už vairavimą išgėrus A.Matoniui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą. Neblaivus prie vairo jis įkliuvo kovo 22-ąją. Kriminalistui nustatyta 1,71 promilės girtumas.

Kaip skelbė „Lietuvos rytas“, A.Matonį patruliai sustabdė, kai jis tarnybiniu automobiliu grįžo iš susitikimo su slaptu informatoriumi.

Šį įvykį A.Matonis išsamiai paaiškino Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnams. A.Matonis teisme prašė iš Policijos departamento (PD) išreikalauti jo apklausos protokolų ir vadovautis šiais paaiškinimais nagrinėjant bylą. IŠ KPB bus prašoma pateikti duomenis apie slaptuosius policijos informatorius ir apie A.Matonio turėtą užduotį.

A.Matonio advokatas Ugnius Pėdnyčia teigė, jog iš PD gautą informaciją teisme bus galima aptarti tik tuo atveju, jei posėdžiai bus nevieši.

Ar verta rengti neviešus teismo posėdžius, teisėjas Audrius Cininas spręs tik gavęs PD informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.