Dėl paslėpto vyno vyras nužudė sugyventinę

Pagirių kankinamas 43 metų šilutiškis Žydrūnas Rimkus, įniršęs dėl to, kad sugyventinė nepasidalijo su juo buteliu vyno, nesuvaldė rankų. Už moters nužudymą jam skirta 14 metų nelaisvės.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Apr 27, 2014, 10:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:44 AM

Anksčiau neteistas bedarbis Ž.Rimkus nužudė ketveriais metais jaunesnę sugyventinę Loretą Kekytę, su kuria gyveno bute Šilutėje, rašo „Lietuvos rytas".

Konfliktas įsiplieskė namuose dėl pigaus vyno. Ž.Rimkus supyko, kad draugė nuo jo paslėpė butelį vyno. Sumušta moteris mirė.

Buvo suimtas teismo salėje

Ž.Rimkus Klaipėdos apygardos teisme pakeitė parodymus – aiškino, kad neva epilepsija sirgusi L.Kekytė išgėrusi blaškydavosi.

Jis stengėsi apsaugoti sugyventinę nuo alkoholio poveikio, bet ji neklausiusi.

Teisėja Violeta Miliuvienė tokias Ž.Rimkaus kalbas įvertino kaip gynybos versiją. Medicinos ekspertai patvirtino, kad žiauriai sumušta L.Kekytė mirė nuo sunkių galvos sužalojimų.

Išklausęs nuosprendį Ž.Rimkus buvo suimtas teismo salėje.

Pagirioms negavo nė lašo

L.Kekytė prieš trejus metus į savo namus Turgaus gatvėje įsileido Ž.Rimkų, kuris anksčiau gydėsi nuo alkoholizmo Švėkšnos psichiatrijos ligoninėje. Šeimininkė irgi buvo linkusi išgerti.

Pora gyveno iš socialinių pašalpų – maistui ir alkoholiui pinigų užtekdavo.

Konfliktas bute įsiplieskė 2013 metų liepos 27-osios rytą.

Po atšvęsto Ž.Rimkaus gimtadienio sugyventiniai jautėsi blogai. L.Kekytė vyrui davė pinigų ir liepė nupirkti alkoholio.

Ž.Rimkus parnešė vyno, bet moteris jam liepė pirmiau pavedžioti po kiemą šunį – galės išgerti, kai grįš į namus.

Atlikęs užduotį pagirių kamuojamas vyno negavo – sugyventinė butelį kažkur paslėpė. Įtardamas, jog L.Kekytė vyną išgėrė viena, šilutiškis dar mėgino aiškintis, bet moteris nesileido į kalbas.

Siūlė atnešti kitą butelį

Pora susikirto dėl pigaus vyno „Šaltinėlis“. Kai Ž.Rimkus mėgino nustverti butelį, šeimininkė, anot jo, elgėsi agresyviai, ėmė plūstis.

„Loreta šoko į akis, kai paklausiau, kur vynas. Butelį nukišo už lovos, kur sidrą laikydavo. Jau buvo įkaušusi, nors sutarėme kartu išgerti.“

Aš sakiau jai – be reikalo širsti, duok pinigų, kitą butelį parnešiu. Keturių litų teprašiau. Jaučiau, kad ji neiškentės – viena viską išgers“, – konflikto užuomazgą teisme prisiminė Ž.Rimkus.

Tiktai teisme jis prakalbo, kad L.Kekytė sirgo epilepsija: „Ištikta priepuolių griuvinėjo. Ir tada taip atsitiko – krito skersai ant lovos, galva trenkėsi į atbrailą. Nagais man visą veidą išakėjo.“

Žudiko pamokslai mirusiajai

Iš sugyventinės atėmęs vyną Ž.Rimkus tikino jos smarkiai netalžęs – kelis kartus delnu vožęs į smilkinį, stumtelėjęs. L.Kekytei nuvirtus ant lovos, šilutiškis su nugertu vyno buteliu išėjo lauk.

Po pietų grįžęs į namus smurtautojas sugyventinę rado jau mirusią.

„Loretos veidas buvo keistai pamėlęs. Papurčiau – nebegyva. Negalėjo mirti nuo sumušimų – reikėjo mažiau gerti, gydytis“, – pamokslavo iš moters ne vien vyno butelį, bet ir gyvybę atėmęs žudikas.

Numirėlę ir šalia jos fotelyje susmukusį Ž.Rimkų aptiko kitas tą dieną į moters buto duris pasibeldęs kaimynas Žydrūnas Vaitkus.

Kaimynas iškvietė medikus, policiją. Ž.Rimkus to padaryti negalėjo, nes buvo girtutėlis.

Epilepsija – niekuo dėta

Vienturtis L.Kekytės sūnus 21 metų Povilas Kekys neslėpė, jog motina ir anksčiau kentėdavusi nuo įnamio smurto: „Išgėrę jie abu susistumdydavo. Keletą kartų man teko raminti Ž.Rimkų.“

L.Kekytė kaimynėms skundėsi, kad sugyventinis išgėręs pakeldavo ranką. Mušeika šiek tiek aprimdavo varomas iš buto „nakvoti po egle“.

Nustatyta, kad moters žūtis niekaip nesusijusi su epilepsija. Ji mirė nuo sunkių galvos sužalojimų – kraujas išsiliejo į smegenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.