Taksisto nužudymu įtariamo savanorio byla keliauja į teismą

Trečiadienį Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vytautas Gataveckas baigė rašyti kaltinamąjį aktą ir Kauno apygardos teismui perdavė bylą dėl praėjusių metų rugsėjį Kaišiadorių rajone įvykdyto taksi vairuotojo nužudymo.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 30, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:43 AM

Kaltinimai labai sunkiu nusikaltimu pareikšti 21 metų kaišiadoriečiui Justinui Maciulevičiui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Krašto apsaugos savanoris, šaulys J.Maciulevičius būdamas stipriai apsvaigęs nuo alkoholio rugsėjo 26-osios naktį išsikvietė taksi ir paprašė jį nuvežti į Kaišiadorių rajone esantį Kriaučiškių kaimą.

Važiuojant link Kriaučiškių kaimo, sustojus šalikelėje, kariuomenės savanoris 59 metų taksi vairuotojui Vytautui Kanapickui tyčia ranka sudavė į galvą, po to peiliu 55 kartus kartų durstė į įvairias kūno vietas. Žiauriai subadytas taksistas nuo sužalojimų mirė vietoje.

Nužudęs auką ir palikęs ją kelyje, nusikaltėlis bandė pasprukti firmos „Radvilos taksi“ mašina, bet už kelių kilometrų kelionė baigėsi, mašinai nusiritus į griovį.

J.Maciulevičius rugsėjo 26-osios rytą buvo sulaikytas savo namuose, o taksi automobilyje „Dacia Logan“ pareigūnai rado ilgą karišką peilį, kurį jam dovanojo Kosove tarnavęs vyresnysis brolis Egidijus Maciulevičius.

Pasak tyrimą atlikusių teisėsaugininkų, nustatyta, kad J.Maciulevičius taksistą nužudė turėdamas tikslą pagrobti jo automobilį.

Žiauriai nužudyto taksi vairuotojo artimieji pateikė 300 tūkst. litų civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti ir per 5 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Už šį nusikaltimą, kvalifikuotą nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis, įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.