Už dviejų žmonių nužudymą visaginietis kalės 19 metų

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija, išnagrinėjusi nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą, 33 metų A.P. pripažino kaltu dėl dviejų žmonių nužudymo ir paskyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę.

Du žmones nužudęs Visagino gyventojas kalės 19 metų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Du žmones nužudęs Visagino gyventojas kalės 19 metų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:18 AM

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apylinkės vyriausioji prokurorė S.P. teigė, kad kaltinamasis, nenorėjo prisipažinti nužudęs abu nukentėjusiuosius, nuolat keitė savo nenuoseklius ir prieštaringus parodymus, tačiau byloje surinktais įrodymais pavyko įrodyti jo kaltumą dėl abiejų atimtų gyvybių.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų teismui perduotoje baudžiamojoje byloje iš Zarasų kilęs ir Visagine gyvenęs A.P. kaltinamas pernai lapkritį viename šio miesto butų per išgertuves konflikto metu peiliu į kaklą ir ranką sunkiai sužalojęs du žmones. Abu vyrus dėl patirtų sužalojimų ištiko mirtis.

Teismas, įvertinęs byloje surinktus įrodymus, patvirtino prokurorų kaltinimus ir pripažino, kad teisiamojo kaltė įrodyta, jo veika pagrįstai kvalifikuota pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl dviejų žmonių nužudymo. Todėl anksčiau šešis kartus teistam visaginiečiui paskirta laisvės atėmimo bausmė artima sankcijoje numatytam maksimaliam dydžiui.

Baudžiamasis kodeksas už dviejų žmonių nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.