Kaimynų obuolių rinkimo pabaigtuvės vienam kainavo gyvybę

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu panevėžietis R.G. pripažintas kaltu dėl nusikaltimo žmogaus gyvybei ir nuteistas devynerių metų laisvės atėmimu. Prokurorė už tyčinį labai sunkų nusikaltimą teisiamajam siūlė skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaimyną nužudęs vyras kalės 9 metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kaimyną nužudęs vyras kalės 9 metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:24 PM

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, praėjusių metų rudenį du sodų kaimynai, surinkę obuolius ir juos išgabenę į supirkimo punktą, vakare susėdo atšvęsti rudens derliaus pabaigtuves. Vėliau vyrai susipyko, nes kaimynas, užsisėdėjęs pas išgertuvių namelio šeimininką, niekaip nenorėjo eiti namo. Konflikto baigtį nulėmė supykusio šeimininko pagriebtas peilis, kuriuo jis smogė kaimynui į petį. Buvo iškviesta greitoji pagalba, tačiau pavojingas gyvybei dūris buvo mirtinas.

Pasak neįgalaus nukentėjusiojo artimųjų ir jį pažinojusių liudytojų, jis buvo nuolankaus būdo ir neagresyvus žmogus.

Valstybinį kaltinimą palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės, dabar Panevėžio apylinkės vyriausiosios prokurorės S.P. teigimu, teisiamasis tyčinę veiką siekė paneigti būtinosios ginties versija, tačiau šioje rajono policijos komisariato pareigūnų per trumpą laiką ištirtoje byloje surinkti duomenys ir specialistų išvados patvirtino nukentėjusiojo nužudymą peilio smūgiu iš už nugaros.

Pasak prokurorės, taip pat vadovavusios ir šio nusikaltimo tyrimui, baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė, turėjusi įtakos nusikaltimo įvykdymui, buvo apsvaigimas nuo alkoholio.

Baudžiamasis kodeksas už gyvybės atėmimą kitam žmogui numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.