Nepažįstamą jaunuolį užspardęs vaikinas ilgam neteko laisvės

Penktadienį Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu 27 metų R.K. už nusikaltimą žmogaus gyvybei dėl chuliganiškų paskatų nuteistas 15 metų laisvės atėmimu, o 23 metų E.Š. paskirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė už viešosios tvarkos pažeidimą.

Nepažįstamą jaunuolį dėl neįtikusio žvilgsnio užspardęs vaikinas kalės 15 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Nepažįstamą jaunuolį dėl neįtikusio žvilgsnio užspardęs vaikinas kalės 15 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 4:01 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:54 AM

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities VPK rajono policijos komisariato pareigūnai, nustatė, kad 2013 metų liepos 12-osios naktį Panevėžio degalinėje „Sidabrinis dramblys“ išprovokuoto konflikto metu iš Kelmės rajono kilę ir Panevėžyje gyvenę jauni vyrai mušė ir spardė nepažįstamą jaunuolį. Nugabentas į ligoninę 25 metų nukentėjusysis dėl patirtų sužalojimų mirė.

Valstybinį kaltinimą palaikiusios Panevėžio apygardos prokurorės, dabar paskirtos apylinkės vyriausiąja prokurore, S.P. teigimu, šioje byloje surinkti duomenys patvirtino, kad kaltinamasis, išprovokavęs konfliktą degalinėje, chuliganiško išpuolio metu sunkiai sužalojo pirmą kartą matomą jaunuolį dėl mažareikšmės dingsties – nepatikusio žvilgsnio ar pažiūrėjimo.

Taip pat šio nusikaltimo tyrimui vadovavusi prokurorė S.P. sakė, kad baudžiamosios atsakomybės už labai sunkų nusikaltimą siekęs išvengti arba bent ją sušvelninti kaltinamasis spaudė į konfliktą įveltą savo draugą prisiimti kaltę dėl nužudymo. Tačiau filmuota medžiaga padėjo atskleisti pagrindinį kaltininką.

Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.