Neris iš Baltarusijos į Lietuvą atplukdė negyvą šerną

Švenčionių rajone patruliavę VSAT pareigūnai Neryje aptiko iš Baltarusijos upės srovės atneštą šerną. Nugaišęs žvėris ištirti perduotas veterinarijos specialistams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-06 12:03, atnaujinta 2018-02-13 03:12

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį ties Švenčionių rajono Šukeliškių kaimu patruliavę VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai bei jiems talkinęs Viešojo saugumo tarnybos pareigūnas užfiksavo Neries upe į Lietuvos teritorijos gilumą plaukiantį objektą. Netrukus išsiaiškinta, kad tai yra nugaišęs šernas.

VSAT pareigūnai apie radinį pranešė Švenčionių rajono Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojams, iš kurių netrukus sulaukė prašymo padėti ištraukti žvėrį iš vandens. Srovės nešamos gaišenos pasieniečiai laukė prie tilto per Nerį, esančio už maždaug dviejų kilometrų nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, tačiau upės tėkmė šerną priplukdė arčiau kranto šiam dar nepriplaukus tilto.

Pakrantės žolėse įsipainiojusį nugaišusį žvėrį VSAT pareigūnai ištraukė priplaukę tarnybine valtimi. Šernas perduotas tyrimus atliksiantiems Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojams.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina Lietuvos siena su Baltarusija. Manoma, kad srovė gaišeną į Lietuvos pusę atnešė iš kaimyninės šalies teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.