Čigonų šeimos teisme liejosi ašaros

Vilniaus čigonų lyderis Josifas Tyčina ilgai nematys žmonos, bet su dukra galės bendrauti toliau.

T.Tyčina kalės dešimt su puse metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Tyčina kalės dešimt su puse metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 14, 2014, 12:33 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:09 AM

Už prekybą narkotikais Vilniaus apygardos teismas 57 metų Tafiliai Tyčinai skyrė dešimt su puse metų nelaisvės. Teismas pagailėjo nepilnametės Tyčinų dukters ir nusprendė ją palikti laisvėje. Mergina nuteista dvejų metų laisvės atėmimo bausme, bet jos vykdymas atidėtas tokiam pat laikotarpiui. Teismas ją įpareigojo tęsti mokslus ir be teisėsaugos institucijų žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

Nepilnametė ėmė garsiai raudoti dar net neišklausiusi šio nuosprendžio. Iš pradžių fotografus plūdusi mergina susigraudino pamačiusi policijos pareigūnų lydimą savo motiną. T.Tyčina laikoma suimta nuo praėjusių metų rugpjūčio.

Teismo salėje moterys neturėjo progos net trumpam pasikalbėti. T.Tyčinos duktė kūkčiodama išėjo ir po teismo nuosprendžio. Ši byla buvo pradėta nagrinėti viešuosiuose teismo posėdžiuose, tačiau dėl labai jautrios nepilnametės reakcijos vėliau nuspręsta į teismo salę žurnalistų neįleisti.

Klausytis, kas teismo salėje kalbama apie jo šeimą, nebegalėjo ir anksčiau į visus posėdžius vaikščiodavęs J.Tyčina. Palaikyti žmonos ir dukters jis neatvyko ir skelbiant nuosprendį.

Už penkis su narkotikais susijusius nusikaltimus nuteista T.Tyčina visą laiką neigė savo kaltę. Moteris tvirtino nieko nežinanti apie jos namuose rastus kvaišalus.

T.Tyčiną, čigonų vadinamą Tofka, policijai įskundė įslaptintu liudytoju tapęs vilnietis.

Praėjusių metų rugpjūtį įslaptintas liudytojas į T.Tyčinos namus Eišiškių plente palydėjo viena pirkėją ir keliais žodžiais persimetė su šeimininke.

Grįžęs jis nuėjo į policiją ir pasisiūlė bendradarbiauti. Gavęs pinigų iš pareigūnų, jis po kurio laiko vėl sugrįžo į Tyčinų namus. Pirkėjas tylėdamas padavė 60 litų kieme sutiktai šešiolikametei T.Tyčinos dukteriai ir už juos gavo porciją kanapių.

Po jo vizito motina ir dukra buvo sulaikytos, o slaptasis liudytojas papasakojo, jog iš T.Tyčinos kvaišalus pirko apie 20 kartų. Maždaug 3–4 kartus įtakingos čigonų šeimos kieme jis buvo sutikęs ir kitų narkomanų.

Dvejų metų laisvės atėmimo bausmė skirta ir Tyčinų namus prižiūrinčiai Natalijai Krasikovai. Per kratą jos namuose pareigūnai aptiko krepšį, kuriame buvo 1 kilogramas 371 gramas miltelių, kurių sudėtyje yra heroino ir fenobarbitalio. Juodojoje rinkoje šiuos miltelius buvo galima parduoti maždaug už 300 tūkstančių litų.

Per kratą pareigūnai Tyčinų namuose aptikta daug aukso, apie 200 tūkstančių litų grynųjų pinigų, narkotikams pakuoti skirtų priemonių.

Kartu buvo teisiamas ir prie Tyčinų namų „žolės“ nusipirkęs Viačeslavas Pavlenka. Jam tris mėnesius teks dirbti viešuosius darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.