Jonas Radzevičius žmogų užmušė girtas ar girtutėlis?

Sunkus ar vidutinis girtumo laipsnis? Į šį klausimą policija dar negali atsakyti, nors jau yra gavusi Jono Radzevičiaus kraujo tyrimų rezultatus, rašo „Lietuvos rytas“.

Po tragiškai pasibaigusios avarijos su policijos pareigūnais bendravęs J.Radzevičius sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>T.Bauro nuotr.
Po tragiškai pasibaigusios avarijos su policijos pareigūnais bendravęs J.Radzevičius sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-07-15 07:22, atnaujinta 2018-02-11 23:48

Televizijos laidų vedėjas 37 metų J.Radzevičius Vilniuje pėsčiąjį partrenkė būdamas neblaivus. Ar jis galėjo būti ir vartojęs narkotikų?

Tokio atsakymo iš Priklausomybės ligų centro laukia Vilniaus policijos pareigūnai.

Jie jau praėjusios savaitės viduryje žinojo, kad J.Radzevičiaus kraujyje rasta gerokai daugiau nei 2 promilės alkoholio.

Nedavė šlapimo mėginio

Galutinės išvados, kiek alkoholio ar kitų medžiagų rasta laidų vedėjo organizme, paaiškės po kompleksinio kraujo tyrimo – dėl alkoholio ir dėl narkotikų.

Kraujo tyrimas dėl narkotikų užtrunka apie dvi savaites. Pareigūnai tikisi, kad Priklausomybės ligų centras išvadas pateiks šios savaitės pabaigoje.

Narkotikų ieškoma kraujo mėginyje, nes po avarijos į Priklausomybės ligų centrą atvežtas J.Radzevičius atsisakė duoti šlapimo mėginį šiam testui atlikti.

Tikino, kad vairavo blaivus

Tragiškai pasibaigusią avariją J.Radzevičius sukėlė ankstų liepos 4-osios rytą. Vilniaus centre, Upės gatvėje, J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ iš pradžių partrenkė 67 metų pėsčiąjį, nulėkė nuo kelio, išrausė veją ir atsidūrė automobilių stovėjimo aikštelėje.

Veidą apsibrozdinęs penkių vaikų tėvas išlipęs iš automobilio sunkiai orientavosi aplinkoje.

Prilaikydami už parankių policininkai jį nusivedė į savo automobilį ir nuvežė tiesiai į Vilniaus priklausomybės ligų centrą.

Išėjęs iš jo J.Radzevičius žurnalistams kategoriškai neigė, kad tą rytą prie vairo sėdo neblaivus.

Partrenktas vilnietis tą pačią dieną ligoninėje mirė.

Paaiškėjo, kad vyras per gatvę ėjo ne pėstiesiems, o dviratininkams skirta žaliai nudažyta perėja.

Gresia iki 10 metų nelaisvės

Ar J.Radzevičiui dėl šio įvykio grės laisvės atėmimo bausmė, paaiškės, kai bus nustatyta, kuris – vairuotojas ar pėsčiasis – kaltas dėl avarijos.

Baudžiamosios teisės specialistas Remigijus Merkevičius „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino, kad pirmiausia turi būti nustatyta eismo nelaimės priežastis: „Jei paaiškės, kad nelaimės priežastis – vairuotojo elgesys, girtumas sunkins jo atsakomybę. Jei vairuotojas dėl avarijos nekaltas, neblaivumas neturės jokios teisinės reikšmės. Jam bus galima tik skirti baudą už vairavimą neblaiviam.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.