Policija gavo oficialias išvadas dėl Jono Radzevičiaus girtumo

Žinomas televizijos laidų vedėjas J.Radzevičius žmogų prieš porą savaičių automobiliu užmušė būdamas girtas. Tokią išvadą Vilniaus policija praėjus dviem savaitėm po nelaimės pagaliau oficialiai gavo iš ekspertų. Išvadose nurodomas J.Radzevičiaus girtumas, o narkotikų pėdsakų jo kraujuje dar ieškoma.

Ekspertai tvirtina, kad J.Radzevičius žmogų automobiliu partrenkė būdamas girtas.<br>T.Bauro nuotr.
Ekspertai tvirtina, kad J.Radzevičius žmogų automobiliu partrenkė būdamas girtas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 10:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:52 PM

Policija kol kas neatskleidžia, koks girtumas oficialiai nustatytas J.Radzevičiui. Tačiau pareigūnai neneigia, kad ekspertų išvada TV laidų vedėjui nėra palanki – nustatyta, kad žmogų jis suvažinėjo būdamas girtas.

Visuomenę supažindinti su ekspertų išvada pareigūnai žada penktadienį, tačiau jau dabar užsimenama, kad prieš kelias dienas žiniasklaidoje skelbtas J.Radzevičiaus girtumas (2,38 prom.) buvo netikslus: „Tokių skaičių, kokie buvo skelbiami, išvadoje nėra.“

Kol kas ekspertai policijai pateikė tik savo išvadas dėl girtumo, tačiau jose nieko nerašoma apie narkotikų paiešką J.Radzevičiaus kraujyje. Esą, šie tyrimai dar tęsiami, galimų narkotikų pėdsakų ieškoma toliau.

Neigė, kad vairavo išgėręs

Tragiška avarija Vilniuje įvyko prieš dvi savaites, ankstų liepos 4 d. rytą Upės g. J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ pėsčiųjų perėjoje partrenkė 67 metų vyrą. Nuvežtas į ligoninę pėsčiasis mirė.

Po avarijos laidų vedėjo automobilis sustojo ne iš karto. Jis nulėkė nuo kelio, išrausė veją, užskriejo ant kalniuko ir atsidūrė automobilių stovėjimo aikštelėje.

Veidą apsibrozdinęs penkių vaikų tėvas išlipęs iš automobilio sunkiai orientavosi aplinkoje.

Prilaikydami už parankių policininkai jį nusivedė į savo automobilį ir nuvežė tiesiai į Vilniaus priklausomybės ligų centrą.

Po kelias valandas trukusios apklausos išėjęs iš policijos pastato jo J.Radzevičius žurnalistams kategoriškai neigė, kad tą rytą prie vairo sėdo neblaivus.

Gresia iki 10 metų nelaisvės

Ar J.Radzevičiui dėl šio įvykio grės laisvės atėmimo bausmė, paaiškės, kai bus nustatyta, kuris – vairuotojas ar pėsčiasis – kaltas dėl avarijos.

Baudžiamosios teisės specialistas Remigijus Merkevičius prieš kurį laiką „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino, kad pirmiausia turi būti nustatyta eismo nelaimės priežastis: „Jei paaiškės, kad nelaimės priežastis – vairuotojo elgesys, girtumas sunkins jo atsakomybę. Jei vairuotojas dėl avarijos nekaltas, neblaivumas neturės jokios teisinės reikšmės. Jam bus galima tik skirti baudą už vairavimą neblaiviam.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Ukrainos nepasiekia žadėtoji pagalba?