Verslininkę apvogė asmens sargybinis

Taksistu dirbantis klaipėdietis Ramūnas Barkus, iš pažįstamos verslininkės pavogęs 185 tūkst. litų, bergždžiai tikėjosi išlipti sausas iš balos. Vagišius buvo nutvertas ir mėnesiui uždarytas į areštinę.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2014-08-01 08:11, atnaujinta 2018-02-11 14:43

Liepos pradžioje 42 metų klaipėdietė kreipėsi į policiją prašydama išsiaiškinti, kur dingo įspūdinga suma, kurią ji visą dieną vežiojosi rankinėje, rašo „Lietuvos rytas".

Moteris įtarė, kad pinigus pagrobė pažįstamas taksistas – 37 metų R.Barkus. Tačiau tą dieną moteris gėrė alkoholio ir nebuvo tikra, kad būtent šis vyras, kuriuo ji pasitikėjo, net prašė pagalbos, galėjo ją apvogti.

Pasiimti pinigų atvyko dviese

Nekilnojamuoju turtu prekiaujanti klaipėdietė pasitikėjo R.Barkumi, nuomojo jam butą Taikos prospekte.

Tą dieną moters paprašytas R.Barkus ją vežiojo automobiliu. Taksistas žinojo, kur ir kada jai bus perduota didelė pinigų suma.

Verslininkė to nuo jo ir neslėpė – R.Barkus buvo klaipėdietės civilinio sandorio su kitais asmenimis liudininkas.

Ji planavo už 1 milijoną litų įsigyti vieną žemės ūkio bendrovę ir jau buvo susitarusi dėl pirkimo ir pardavimo sandorio. Savininkai iš jos buvo gavę rankpinigius – 160 tūkst. litų.

Tačiau paskutinę akimirką, atsiradus geresniam pirkėjui, sandorio reikalai pakrypo kitokia linkme.

Tokiu atveju pardavėjas pagal susitarimą privalėjo grąžinti verslininkei gautus rankpinigius ir dar pridėti 20 tūkst. litų netesybų. Ji pranešė pati atvažiuosianti ir pasiimsianti grynuosius pinigus.

Moteris paprašė taksistu dirbančio R.Barkaus pagalbos. Jis mielai sutiko pabūti ir vairuotoju, ir asmens sargybiniu.

Neprisiminė, su kuo bendravo

Atgavusi pinigus verslininkė paprašė R.Barkaus nuvežti ją į namus, kur jos laukė sugyventinis. Sumanyta aplaistyti sandorį šampanu – į svečius buvo pakviestas ir taksistas.

Kompanijai besilinksminant bute įsipliekė kažkoks buitinis konfliktas. Susipykusi su sugyventiniu ir turbūt nepasitikėdama juo, moteris išeidama iš savo namų pasiėmė rankinę su pinigais.

R.Barkus ne tik guodė moterį, bet ir pakvietė pratęsti linksmybes jam išnuomotame būste. Pristigus gėrimų prasidėjo vaikštynės po miestą.

Viskas baigėsi liūdnai – po išgertuvių atsitokėjusi moteris neprisiminė, kur buvo, su kuo bendravo. Didelė pinigų suma iš jos rankinės pradingo.

Paslėpti grobio nepavyko

R.Barkus dievagojosi nelietęs pinigų, pūtė miglą, kad klaipėdietė pati juos galėjo pamesti.

R.Barkus suvokė nugvelbęs ne adatą, todėl iš anksto mėgino apsidrausti nuo nemalonumų: iš verslininkės rankinės ištrauktų pinigų savo bute nelaikė, o iškaišiojo juos gerai pažįstamiems asmenims.

Kai vagystę tiriantys kriminalistai atvyko į R.Barkaus namus, anksčiau teistas taksistas vartė akis ir vaidino šventuolį. Bet pareigūnų suklaidinti nepavyko. Patikrinus R.Barkaus bičiulio, kito anksčiau teisto klaipėdiečio D.J. butą, ten rasta apie 85 tūkst. litų. Dar 15 tūkst. litų turėjo taksisto sūnėnas.

Jis patvirtino, kad dėdė Ramūnas iš tikrųjų atnešė į namus ir nežinia už ką jam padovanojo tokią pinigų sumą.

Atradę didesnę dalį nugvelbtų pinigų (apie 100 tūkst. litų) pareigūnai mėgina įminti mįslę – kur dingo dar 85 tūkst. litų?

Priremtas įkalčių R.Barkus rangėsi kaip žaltys – aiškino, kad jo paprašyta verslininkė skolindavusi dideles pinigų sumas.

R.Barkus stengėsi padauginti neteisėtai įgytą kapitalą – įtariama, kad pramogaudamas lošimo namuose jis ten paliko apie 15 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.