Muitininkų laimikis - gintaras ir apatinis trikotažas

Paskutinėmis rugsėjo dienomis Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė beveik 50 kg nuo muitinės nuslėptos medžiagos, panašios į gintaro žaliavą. Muitinės kriminalistai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Muitininkai sulaikė gintaro ir apatinio trikotažo.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Muitininkai sulaikė gintaro ir apatinio trikotažo.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-03 17:11, atnaujinta 2018-01-28 16:31

Kaip rašoma Muitinės pranešime, į Medininkų kelio postą automobiliu „VW Touran“ atvykęs Ukrainos pilietis M.M. nepateikė jokios deklaracijos, kad veža draudžiamas ar muitiniam tikrinimui privalomas pateikti prekes.

Tačiau piliečio automobilis buvo kimšte prikimštas įvairiausių prekių. Muitininkams teko pasidomėti, kas tai per prekės.

Iš Baltarusijos vyras bagažinėje, daiktadėžėje ir automobilio salone, supakavęs į atskirus maišus vežė 47 kg medžiagos, panašios į gintaro žaliavą. Šios, įtariama, gintaro žaliavos vertė − 31 tūkst. litų. Ar tai iš tiesų neapdorotas gintaras, paaiškės po specialistų tyrimo.

Tiesa, vairuotojas nelegaliai vežė ne vien šią medžiagą – tarp automobilyje rastų prekių ir beveik 60 komplektų moteriško apatinio trikotažo bei kitų gaminių. Preliminariai visų vežtų prekių bendra vertė − 35 tūkst. litų.

Visos prekės ir pats automobilis sulaikyti. Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.