STT agentai ėmė sekti namų ūkį

STT susidomėjo buities darbais. Visagino merė Dalia Štraupaitė buvo apkaltinta ūkio darbams pasitelkdavusi pavaldinius. Panašių įtarimų sulaukė ir Palangos komunalininkų vadovas Konstantinas Skierus.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Oct 21, 2014, 7:33 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:22 AM

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnus sudomino bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus K.Skieraus namuose Kretingoje ir sodyboje Plateliuose dirbę žmonės.

Tyrimas pradėtas gavus skundą, kad šie talkininkai yra K.Skieraus vadovaujamos įmonės darbuotojai.

Jie direktoriaus ūkyje triūsė esą darbo laiku, už tai gaudami atlyginimą iš darbovietės.

K.Skierus buvo išsivežtas į apklausą, tačiau po jos įmonės vadovas buvo paleistas. Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, tačiau direktorius nėra nušalintas nuo pareigų.

K.Skieraus manymu, išanalizavus įmonėje paimtus dokumentus bus įsitikinta, kad į STT atsiųstas skundas nėra pagrįstas: „Taip, iš tiesų privačiame name ir sodyboje dar nuo 2000 metų įvairiuose ūkio darbuose man talkina trys netoli gyvenantys kretingiškiai, kurie jau keletą metų dirba „Palangos komunaliniame ūkyje“.

Tačiau jie pas mane dirbdavo po darbo valandų, per poilsio ar švenčių dienas. Už darbą aš jiems iš savo kišenės sumokėdavau po 50 litų“, – teigė įmonės vadovas.

K.Skieraus namas ir sodyba buvo sekami ir filmuojami jau keletą mėnesių. Pareigūnai yra užfiksavę, kaip įmonės transportu iš vieno privataus ūkio buvo vežami akmenys, komunalininkų žoliapjove buvo šienaujama jo sodyboje, įmonės technika buvo naudojama medžių viršūnėms genėti prie Vydmantų gimnazijos.

„Komunalininkų daug kas prašo įvairios pagalbos, tačiau už kai kuriuos smulkius darbus įmonei naudingiau yra gauti paslaugomis.

Štai Vydmantų gimnazijos direktorius yra žinomas gėlininkas. Už tai, kad per 20 minučių prie netoli Palangos esančios gimnazijos buvo nugenėti keli medžiai, jis įmonei parūpino retų gėlių sėklų.

Ūkininkui padėję išvežti akmenis, mes į komunalinį ūkį įmonės poreikiams patys atsivežėme keletą tonų akmenų.

Degalus mano sodyboje naudotai žoliapjovei pirkau už savo pinigus“, – aiškino K.Skierus.

Jis įsitikinęs, kad skundo autoriai šitaip siekia jam pakenkti, nes pretendentų į jo vietą yra nemažai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.