Muitininkai aiškinasi, koks taurusis gėrimas atvežtas į Lietuvą

Praėjusios savaitės pabaigoje Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė didelį kiekį tauriųjų alkoholinių gėrimų, kurie, įtariama, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Po patikros alkoholio gaminiai sulaikyti, nes įtariama, jog į Lietuvą ketintas įvežti konjakas „Bolgrad“.<br>Muitinės nuotr.
Po patikros alkoholio gaminiai sulaikyti, nes įtariama, jog į Lietuvą ketintas įvežti konjakas „Bolgrad“.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:14 AM

Vilniaus krovinių posto „Paneriai“ muitininkai, gavę informacijos iš Muitinės kriminalinės tarnybos, patikrino Vilniaus įmonės pateiktą importo deklaraciją ir pagal ją iš Ukrainos gabenamas prekes. Krovinyje, kaip ir nurodyta deklaracijoje, buvo trijų rūšių alkoholio butelių po 0,5 litro. Iš viso 1100 litrų tauriojo gėrimo „Bolgrad“, pavadinto konjaku.

Po patikros alkoholio gaminiai sulaikyti, nes įtariama, jog į Lietuvą ketintas įvežti konjakas „Bolgrad“, pažymėtas trimis bei penkiomis metų išlaikymą žyminčiomis žvaigždutėmis, gali būti ne originalus. Gėrimo kilmė – ne Prancūzijos Konjako provincija, todėl jis galimai neteisėtai pavadintas konjaku.

Šiuo metu tiriama, ar gėrimas buvo teisėtai pažymėtas saugoma geografine nuoroda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.