Dėl dviratininko žūties teisiamam P. Dimšai - naujos bėdos

Dviratininką, kaip įtariama, partrenkęs, tačiau savo kaltę neigiantis aktorius Petras Dimša neteko savo advokato ir turės tenkintis valstybės apmokamo teisininko paslaugomis.

P.Dimša teismo posėdyje.<br>V.Balkūno nuotr.
P.Dimša teismo posėdyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 4, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:02 AM

Taip antradienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas aiškinantis pernai liepos 17 dieną Vilniuje įvykusios avarijos, per kurią buvo mirtinai sužalotas 24 metų Šarūnas Surblys, aplinkybes.

Advokatas susirgo

P.Dimšą iki šiol gynė advokatas Jonas Skruzdys, tačiau dėl ligos jis negali dalyvauti teismo posėdžiuose. Nuo spalio 22 iki lapkričio 2 dienos jis buvo gydomas ligoninėje, o dabar yra siunčiamas 24 dienoms į reabilitaciją.

Jis paprašė teismo posėdžius nukelti, tačiau teismas nusprendė kitaip – J.Skruzdį pakeis valstybės skiriamas gynėjas arba P.Dimša iki lapkričio 11 dienos pats turės susirasti kitą advokatą.

Teigiama, kad avarijos metu P.Dimša buvo girtas, tačiau jis tai neigia. Esą išgėrė tik gydytojo jam paskirto gudobelių ekstrakto, nuo kurio ir apsvaigo.

Bylos duomenimis, po avarijos P.Dimšai buvo nustatytas 1,67 promilių girtumas.

Gėrė gudobelių ekstraktą?

Aktorius teismui aiškino, kad jam yra įstatytas širdies stimuliatorius, todėl smarkiai susijaudinus gali ištikti mirtis, tad jo šeimos gydytojas patarė tokiais atvejais išgerti kelis gurkšnius stipraus alkoholio.

Dėl to P.Dimša vežiojasi gudobelių ekstrakto, kurio alkoholio koncentracija – 70 procentų. Jis tvirtino, kad po įvykio pasijuto labai blogai.

„Pamačiau, kad prie manęs artėja žemė. Daugiau nieko neprisimenu, mane išvežė greitoji“, – pasakojo keliuose televizijos serialuose besifilmuojantis aktorius.

Nors greitosios pagalbos medikai buvo avarijos vietoje, blogai besijaučiantis P.Dimša į juos iš karto nesikreipė.

Vyras teigė nuėjęs į savo automobilį, daiktadėžėje susiradęs buteliuką vaistų ir išgėręs tris gurkšnius.

Žuvo prieš pat vestuves

Ne vieną personalinę parodą Lietuvoje ir užsienyje surengęs Š.Surblys žuvo prieš pat savo vestuves. Likus porai valandų iki nelaimės, apie savo planus kurti šeimą jis papasakojo tėvui.

Iš tėvo darbovietės vaikinas dviračiu išvažiavo pas juvelyrą pasiimti vestuvinių žiedų. Jo nekantriai laukusi sužadėtinė Gabija Špokaitė draugui ilgai skambino mobiliuoju telefonu.

Kai į telefono skambutį atsiliepė kažkas iš medikų ir pranešė apie avariją, šalia Vilniaus greitosios pagalbos ligoninės gyvenanti studentė iš karto nubėgo aplankyti savo draugo.

Jaunuolis dar dešimt dienų gydėsi ligoninėje, jam buvo atliktos mažiausiai penkios operacijos, bet medikams jaunuolio gyvybės išgelbėti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.