Į mirtį J. Šikšniūtę pavežėjęs Valdas J. mėgdavo pasipuikuoti

Macikų kaimo (Šilutės rajonas) gyventojai sukrėsti – 23 metų šio kaimo gyventojas, vardu Valdas J., pareigūnams prisipažino nužudęs Klaipėdos universiteto studentę Justiną Šikšniūtę. Jaunas vyras pareigūnams atskleidė nužudęs pavežti paimtą merginą, o jos kūną numetęs nuo tilto į Minijos upę.

Valdas J. mėgo atviras „asmenukes“.<br>Nuotr. iš „Facebook“
Valdas J. mėgo atviras „asmenukes“.<br>Nuotr. iš „Facebook“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 8:47 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:59 AM

Jau du kartus teistas

Vaikinas teisėsaugai žinomas, per trumpą gyvenimą jau buvo teistas du kartus už nusikaltimus, susijusius su svetimo turto pasisavinimu.

Įtariamojo namus antradienio vakarą aplankė kraupią merginos dingimo istoriją narpliojantys pareigūnai. Jie apklausė Valdo J. artimuosius.

Įtariamasis turi tris seseris. Šeimoje vaikai augo keturiese.

Pasak kaimynės, šeima nebuvo pavyzdinė, girtaudavo, bet, anot jos, Valdas su josios vaikais buvo draugiškas ir problemų nekeldavo.

Kaimynė pasakojo, kad Valdas J. prieš kelias dienas buvo atvykęs į Macikus ir kažką namuose remontavo.

„Facebook“ anketoje griaudėja prakeiksmai

Antradienio vakarą „Facebook“ vartotojai pradėjo dalytis įtariamojo Valdo J. anketos nuorodomis. Viešoje anketoje jos savininkas įkėlęs ne vieną nuotrauką, kurioje puikuojasi savo raumenimis, demonstruoja pusnuogį kūną.

Anketos savininką netiesiogiai charakterizuoja ir grupės, prie kurių jis yra prisijungęs: „Noriu, bet neturiu su kuo. Klaipėda“, „Noriu, bet neturiu su kuo | ŠILUTĖ“, „Noriu užsidirbti“, „Pamačiau, patiko, bet neišdrįsau...“, „Ieškau naujų bendraujančių žmonių“ ir pan.

Tarp grupių, kurių veikla domina Valdą J., yra ir bendruomenė „Šilutė-Klaipėda-Šilutė“. Čia tarp Šilutės ir Klaipėdos kursuojantys žmonės ieško pakeleivių arba siūlosi pavežti ką nors kitą. Valdo J. anketoje pažįstami ir visiškai jam nepažįstami žmonės mėtosi prakeiksmais ir stebisi, kaip jis galėjęs taip pasielgti.

Bandė mėtyti pėdas

J.Šikšniūtė dingo sekmadienio vakarą. Į policiją kreipėsi nerimaudami studentės artimieji. Jų teigimu, mergina viešėjo pas gimines Šilutėje, o sekmadienio vakarą važiavo pakeleivingu automobiliu į Klaipėdą.

Apie tai, kad grįžta į bendrabutį, ji parašė SMS žinutę draugei. Tačiau savo namų mergina nepasiekė.

Vairuotojas, kuris vežė J.Šikšniūtę, buvo nustatytas antradienio rytą. Iš pradžių merginą pavežėjęs jaunuolis tvirtino, kad jis išleido keleivę Klaipėdoje, netoli bendrabučio Statybininkų prospekte. Vėliau, patikrinus vyro telefoną, paaiškėjo, kad jie net nebuvo nuvykę į uostamiestį.

Paaiškėjo, kad Valdas bandė mėtyti pėdas. Merginos daiktai buvo rasti 10 kilometrų nuo Sakučių, netoli Priekulės. Kinologų šunys ieškodami merginos lakstė įvairiomis trajektorijomis toje vietoje, kur buvo rasti daiktai. Spėjama, kad mergina arba grūmėsi su užpuoliku, arba bandė nuo jo pabėgti.

Galiausiai įtariamas žudikas prisipažino, kad merginos daiktus numetė prie Priekulės, o kūną išmetė už 10 kilometrų.

Kokie nužudymo motyvai, kol kas neatskleidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.