Nusikaltėlių vadeivai - pirmasis nuosprendis

Stambiausią kontrabandininkų grupuotę subūręs bei kitis nusikaltimais įtariamas 37 metų vilnietis Marijanas Taraškevičius išgirdo pirmąjį nuosprendį.

M.Taraškevičius apsidžiaugė - už prekybą narkotikais paprastai skiriamos griežtesnės bausmės.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Taraškevičius apsidžiaugė - už prekybą narkotikais paprastai skiriamos griežtesnės bausmės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 18, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:14 AM

Už narkotikų laikymą ir platinimą Vilniaus miesto apylinkės teismas jam skyrė aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Tokia bausmė M.Taraškevičiaus nenuliūdino. Teismo salėje jis šypsojosi, o išvestas į koridorių draugiškai glėbesčiavosi su teisme susirinkusiais draugais.

Ilgai nepakaltinamu laikytas M.Taraškevičius nuteistas už tai, kad kad 2011 metų liepos 8-ąją Romanui Šnipkiui pardavė apie 100 gramų baltų miltelių, kurių sudėtyje buvo 72,6 gramo kokaino.

Nors vyrai artimai bendravo aštuonerius metus, pirkti kvaišalų tris kartus teistas R.Šnipkis ėjo su dviem diktofonais ir Policijos departamento pinigais.

2011-ųjų liepą M.Taraškevičius užsiminė R.Šnipkiui turįs didelį kiekį kokaino. „Dabar cigarečių gabenti nebeapsimoka, geriau pardavinėti koksą“, – tokius kontrabandininkų grupuotės lyderiu laikomo M.Taraškevičiaus žodžius prisimena R.Šnipkis.

Jis pasakojo, jog M.Taraškevičius gyrėsi įsigijęs 100 kilogramų labai kokybiško kokaino, bet užsiminė, kad šiam pirkiniui išleido visus pinigus.

Po pokalbio su M.Taraškevičiumi R.Šnipkis nuvažiavo į Policijos departamentą ir apie gautą pasiūlymą papasakojo vienam pareigūnų.

R.Šnipkis policijai talkino jau ne kartą, todėl pareigūnai netrukus jam pasiūlė pasirašyti nusikaltimo imitavimo dokumentus ir davė 15 tūkstančių litų.

Liepos 8 dieną R.Šnipkis su pinigais ir dviem diktofonais vėl nuvažiavo pas M.Taraškevičių. Sodybos šeimininkas svečią iš karto nusivedė prie pavėsinės, kur tarp malkų buvo įkištas polietileninis paketas su baltos spalvos milteliais. „Imk“, – trumpai nurodė M.Taraškevičius. Paėmę maišelį su milteliais abu grįžo į kambarį ir juos pasvėrė.

Prekeivis siūlė ir miltelių, kurie turi būti maišomi su kokainu, esą taip narkotikų kiekis padvigubės ir juos pardavus bus galima daugiau uždirbti.

Už pirkinį M.Taraškevičius prašė 4200 eurų – 4 tūkstančių eurų už kokainą ir 200 eurų už miltelius. Nors kaina buvo nustatyta eurais, pirkėjas sumokėjo 14 500 litų. Įsigijęs narkotikų R.Šnipkis neskubėjo grįžti į Policijos departamentą. Jis dar apie valandą automobiliu suko ratus po miestą, baiminosi, kad M.Taraškevičius jį gali sekti.

Nors M.Taraškevičius teisiamas pirmą kartą, jo laukia ilgas teismų maratonas. Vilniaus miesto apylinkės teismui jau perduota byla, kurioje jis kaltinamas iš sostinės parduotuvių vogtų prekių supirkinėjimu ir realizavimu. PAreigūnų duomenimis, jo namus savo grobį suveždavo žaibiškų vagysčių specialistai.

Dėl kotrabandos bei kontrabandininkų grupuotės organizavimo tyrimas jau baigiamas. Byla teismui gali būti perduota dar šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.