J. Šikšniūtės ieškojęs vyras turi savo versiją, kaip viskas vyko

„Neabejoju, kad kalėjime jis buvo pagaidintas. Toks smulkaus sudėjimo vaikinas. Zonoje tokius labai myli. O dabar, manau, išvis meilė bus begalinė“, – karčiai kalbėjo vienas nužudytos studentės ieškojusių žmonių. Justinos Šikšniūtės kūno ieškojo ne tik tėvai ir pareigūnai. Artimieji naktį iš antradienio į trečiadienį praėjo visai šalia tos vietos, kurią nurodė nužudymu įtariamas Valdas Jankauskas.

Raudonu apskritimu pažymėta merginos radimo vieta, žaliu – jos rankinuko radimo vieta.<br>Lrytas.lt nuotr.
Raudonu apskritimu pažymėta merginos radimo vieta, žaliu – jos rankinuko radimo vieta.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:06 AM

Per intensyvias paieškas tėvams pavyko rasti tik vietą, kurioje vyko žūtbūtinės jų dukters grumtynės dėl gyvybės. Trečiadienio rytą ant vieno keliuko Priekulėje dar buvo matyti kraujo klanas, pažirusios stiklo šukės. Nesunku įsivaizduoti, kad šioje vietoje galėjo įvykti kraupus nusikaltimas.

„Galbūt automobilio stiklą išmušė Justina, kuri suvokė piktus vairuotojo kėslus ir patyrė smurtą“, – svarsto paieškose dalyvavęs vyras.

Pašnekovas neabejoja, kad jaunuolis norėjo patenkinti savo aistrą ir išžaginti išvaizdžią merginą. Auka priešinosi iš visų jėgų. „Iš kūną mačiusių artimųjų girdėjau, kad visas merginos kūnas nusėtas sumušimais ir kraujosruvomis, matyti žaizdų.

Nereikia būti ekspertu, kad suprastum, jog žudikas savo auką palaužė jėga ir smurtu. Puolė ją iš karto, kai ji pasiuntė nerimo pilną žinutę savo draugei.

Kadangi kraujo buvo labai daug, gali būti, jog budelis auką talžė apakintas įsiūčio, tarsi netekęs proto. Juk ir pėdsakus jis paslėpė labai primityviai, be apgalvoto plano“, – lrytas.lt sakė aukos šeimai artimas šaltinis.

Pasak vyro, greta kraujo klano pastebėtas merginos batelis ir liemenė. O kitus daiktus nusikaltėlis numetė už trisdešimties kilometrų – jie rasti netoli lavono. „Macikuose yra dvi Šyšos senvagės. Vienoje žudikas nusviedė aukos daiktus: rankinę, batelį, apatinį trikotažą. Kitoje senvagėje gulėjo kūnas. Mergina buvo išrengta nuogai. Todėl ir kyla versija, kad Justiną nusikaltėlis galėjo išžaginti.

Nelaimėlė net nespėjo išsiųsti pagalbos šauksmo žinutės. Po to jis išardė nužudytosios išmanųjį telefoną „Samsung“, – teigė vyras, bendravęs ir su policijos pareigūnais. Jo manymu, nusikaltimo vakarą, sekmadienį, žudikas elgėsi labai impulsyviai ir neapgalvotai.

„Greičiausiai vairuotojas siekė staigiai pasišalinti iš grumtynių vietos, spruko automobilyje veždamas auką ir net nulėkė nuo kelio. Kažkas jį ištraukė...“ – pašnekovui dar kyla klausimas, pastebėjus netoli negyvenamos sodybos Priekulėje automobiliu šalia kelio išraustą žemę.

Įtariamojo advokatas Edvardas Staponkus trečiadienį atskleidė, kad V.Jankauskas nusikaltimo metu buvo automobiliu įvažiavęs į griovį. Kiti eismo dalyviai jam padėjo mašiną ištraukti.

„Prokurorai turės ieškoti tų žmonių. Ar jie nepastebėjo, kad mašinoje yra lavonas arba gyvas žmogus? Klausimų begalė, bet prokuroras patyręs, manau, kad viskas bus ištirta“, – kalbėjo E.Staponkus.

Pasak lrytas.lt šaltinio, pirmadienį J.Šikšniūtės kūnas jau gulėjo aukštoje žolėje, vienoje iš užakusių Šyšos senvagių. Trečiadienį kūną aptiko policijos pareigūnai, nusikaltimo vietas apžiūrėjo ekspertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.