V.Jankauskas buvo suplanavęs išžaginti ir nužudyti J. Šikšniūtę?

Klaipėdos pareigūnai ketvirtadienį plačiau papasakojo apie 20-metės studentės Justinos Šikšniūtės nužudymo tyrimo eigą ir šiuo metu turimus rezultatus.

V.Jankauskas tyrėjams ketvirtadienį papasakojo visą kraupiojo vakaro įvykių eigą.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadrai
V.Jankauskas tyrėjams ketvirtadienį papasakojo visą kraupiojo vakaro įvykių eigą.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė, Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 20, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:12 AM

Ketvirtadienį buvo atlikta merginos kūno ekspertizė. Pirminiais duomenimis, ekspertai įtaria, kad mergina buvo išžaginta ir dėl to nužudyta. Jeigu ši versija pasitvirtins, įtariamajam 23-ejų Valdui Jankauskui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Planavo nusikaltimą?

Duodant parodymus V.Jankauskas turėjo peilį. Kol kas nėra žinoma, ką V.Jankauskas su juo norėjo padaryti.

Ekspertai nustatė, kad mergina mirė nuo patirtų sumušimų, durtinių žaizdų ant kūno nėra. Nužudymo motyvas - lytinis nusikaltimas.

Tyrėjai tikrins versiją, ar tai nebuvo suplanuotas nužudymas. Mat pareigūnų dėmesį atkreipė iškalbinga detalė - keleivio durelių rankenėlė buvo išlaužta. Gali būti, kad V.Janakauskas ruošėsi nusikaltimui ir rankenėlę išlaužė specialiai.

„Galbūt dėl to (negalėdama atidaryti durelių. – Red.) mergina išdaužė durelių stiklą“, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Pareigūnai prašo atsiliepti merginas, kurios yra anksčiau važiavusios su V.Jankausku. Manoma, kad gali būti daugiau merginų, kurios galėjo patirti V.Jankausko seksualinę prievartą. Jų pasakojimai atskleistų daugiau detalių, tarkime, ar ir jų kelionės metu automobilio durelės neatsidarydavo iš vidaus. 

„Nebijokite kreiptis, asmeniškai pažadu anonimiškumą“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

Pareigūnai kol kas nežino, kada tiksliai J.Šikšniūtė mirė. „Neturėdami ekspertų išvadų apie mirties laiką, negalime pasakyti, ar žmogus numirė dar bagažinėje, ar jau vietoje, bagažinėje ar jau išmestas“, - sakė vyriausiasis prokuroras S.Minkevičius.  

Teismo medicinos ekspertai ketvirtadienį jau buvo atlikę kelis svarbiausius nužudytosios kūno tyrimus, tačiau to nepakanka galutinėms išvadoms daryti. Pirminių ekspertų išvadų tikimasi šią arba kitą savaitę. 

Pareigūnai įtarė iš karto

Prieš keturis mėnesius V.Jankauskas buvo grįžęs iš Anglijos. Kodėl jis po pirmosios apklausos nepabėgo iš Lietuvos, pareigūnai tiksliai pasakyti negalėjo.

„Galimybių pabėgti įtariamasis turėjo. Jis tuo metu stengėsi paslėpti nusikaltimo įrodymus – transporto priemonę, kraujo žymes“, – sakė Klaipėdos apygardos vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

V.Jankauskui atvykus į pirmąją apklausą, policijos pareigūnams nekilo abejonių, kad būtent jis galėjo įvykdyti nusikaltimą. Komisaras netiesiogiai leido suprasti, kad pareigūnai sąmoningai jį paleido tam, kad galėtų sekti.

Komisaro teigimu, V.Jankauskas iš viso nebuvo išlaikęs vairuotojo teisių. Buvo nustatyta, kad J.Šikšniūtė į įtariamojo automobilį įsėdo sekmadienį 19 val. 

Anot A.Stanislovaičio, įtariamasis nesididžiuoja nusikaltimu, kurį padarė. „Teisme skiriant kardomąją priemonę suėmimą jis visą laiką sėdėjo nuleidęs galvą, net negalėjo raiškiai atsakyti į teisėsaugos užduotus klausimus“, - pasakojo prokuroras.

Davė parodymus

Tą pačią dieną įtariamasis davė parodymus. V.Jankauskas kartu su tyrėjais papasakojo visą sekmadienio vakaro įvykių eigą.

Jaunas vyras kartu su pareigūnais apsilankė prie neužbaigto statyti namo Priekulėje, kur vyko grumtynės su mergina. Ten ji bandė pabėgti nuo smurtautojo. Įvykio vietoje dar matėsi išdaužto V.Jankausko automobilio stiklo šukės. Su žmogaus dydžio lėle V.Jankauskas demonstravo, ką padarė aukai.

Vėliau tyrėjai su V.Jankausku nuvažiavo į Macikus, kur buvo rastas studentės kūnas. Ten įtariamasis parodė, kaip jis tempė aukos kūną ir kur jį paliko. Vienu metu įtariamojo rankose pasirodė peilis, jis parodė, ką darė su šiuo įrankiu.

Nusikaltimo metu įtariamasis buvo blaivus. Primename, kad Klaipėdos apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.