Sutuoktinį nudūrusi moteris išvengė kalėjimo

Kaunietei 49 metų Žanai Gvazdinskienei už sutuoktinio nužudymą Kauno

Teismas patikėjo, kad Ž.Gvazdinskienė nenorėjo nužudyti sutuoktinio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismas patikėjo, kad Ž.Gvazdinskienė nenorėjo nužudyti sutuoktinio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 5, 2014, 1:40 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:26 PM

Prokurorai R.Gvazdinskienę kaltino tyčiniu savo sutuoktinio, Kauno „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje fizinio lavinimo mokytoju dirbusio 52 metų Raimundo Gvazdinsko nužudymu. Jis nuo dūrio peiliu į krūtinę krito pernai rugsėjo 28-osios vakarą.

Tuomet namuose buvusi sutuoktinių dukra Erika Gvazdinskaitė tikina girdėjusi tėvų kivirčą. Tai nebuvo retas įvykis namuose, mat įkaušęs vyriškis būdavo agresyvus, anksčiau kelis kartus buvo sumušęs Ž.Gvazdinskienę.

Mergina su paaugliu broliu sėdėjo savo kambaryje įsitaisę prie kompiuterių ir užsidėję ausines. Atėjusi į virtuvę ji išvydo tėvą gulintį ant grindų.

Ž.Gvazdinskienė pati skambino greitosios pagalbos medikams, tačiau buvo smarkiai susijaudinusi, todėl telefoną iš jos rankų paėmė ir gydytojų nurodymus vykdė dukra.

Ikiteisminio tyrimo metu Ž.Gvazdinskienė iš pradžių neigė nužudžiusi sutuoktinį ir tikino neva šis į namus Jūžintų gatvėje jau grįžo sužalotas. Abejonių kėlė aplinkybė, kad sunkiai sužalotas žmogus galėjo nueiti didelį atstumą.

Vėliau kriminalistų sulaikyta moteris pakeitė parodymus ir visas įvykio aplinkybes išdėstė ant popieriaus lapo, kurį rytą įteikė nusikaltimo aplinkybes tiriantiems policijos pareigūnams. Kaunietė neneigė smogusi įkaušusiam sutuoktiniui, mat šis ją užpuolė ir smogė kumščiu į galvą.

Įtariamoji pasakojo neva užpuolimo metu sugriebusi ant stalo gulėjusį kažkokį įrankį ir mėginusi juo apsiginti. Vienintelis smūgis buvo mirtinas.

Teismas nusprendė, kad Ž.Gvazdinskienė vis tik peržengė būtinosios ginties ribas, tačiau moteriai skyrė bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu. Kaunietė anksčiau neteista, dirba, išlaiko nepilnametį sūnų, charakterizuojama tik teigiamai.

Nagrinėjant bylą surinkta pakankamai įrodymų, kad taurelę kilnoti mėgęs vyriškis išties smurtaudavo prieš žmoną, tačiau pastaroji policijai niekada nesiskundė.

R.Gvazdinskas „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje dirbo beveik du dešimtmečius ir priekaištų dėl darbo vadovybė jam neturėjo.

Vyriškis labai domėjosi futbolu, anksčiau žaidė Kauno „Atleto“, „Inkaro“, „Kelininko“ komandose, kelerius metus treniravo vaikus „F.B.K. Kaunas“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.