STT netikėtai nusprendė išvardinti Visagino merės nuodėmes

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdyba tęsia ikiteisminį tyrimą dėl galimų korupcinio pobūdžio Visagino merės Dalios Štraupaitės veikų. Merei pastaruoju metu buvo pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, praneša STT, netikėtai ir staiga nusprendusi viešai išvardinti merės nuodėmes.

Visagino merei Daliai Štraupaitei buvo pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Visagino merei Daliai Štraupaitei buvo pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:34 AM

Kaip rašoma STT pranešime, ikiteisminio tyrimo byloje surinkta pakankamai faktinių duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad D.Štraupaitė reikalavo kyšių iš kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose.

Atliekant tyrimą nustatyta, jog verslininkai davė didelės vertės kyšių už tai, kad merė, pasinaudodama savo tarnybine padėtimi ir įtaka Visagino savivaldybės darbuotojams, organizuojantiems ir vykdantiems viešuosius pirkimus, sudarytų palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus ir tarpininkautų dėl atliktų darbų priėmimo.

Ikiteisminio tyrimo metu gautais duomenimis, kyšių buvo perduota daugiau kaip 250 MGL (32 tūkst. 500 litų).

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus taip pat nustatyta, kad D.Štraupaitė, siekdama išvengti atsakomybės už greičio viršijimą vairuojant automobilį BMW X5, galimai organizavo melagingų parodymų davimą administracinio teisės pažeidimo byloje. Merė už greičio viršijimą įkalbėjo prisiimti kaltę Visagino savivaldybės administracijos tarnautoją D.K.

Šią bylą nagrinėjusiam Visagino policijos komisariato pareigūnui buvo pateikti melagingi parodymai ir teigiama, kad minėtu automobiliu važiavo ir greitį viršijo D.K., o ne merė.

Merė, kaip atskleidžia ikiteisminio tyrimo metu gauti duomenys, baiminosi, kad administracinis teisės pažeidimas gali pakenkti jos politinei karjerai. Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė, susipažinusi su šios bylos aplinkybėmis, nutarė iškelti administracinio teisės pažeidimo bylą merei D.Štraupaitei ir Visagino savivaldybės administracijos tarnautojai D.K. dėl melagingų parodymų.

D.Štraupaitė BNS sakė negalinti pasakyti, iš kur atsirado tokie įtarimai, bei teigė, kad taip mėginama prieš savivaldos rinkimus su ja susidoroti.

„Čia yra nesąmonė. (...) Čia yra politinis susidorojimas, nes aš aktyviai reiškiuosi kaip kandidatė į merus. Matyt, dabar sekantis žingsnis bus nušalinti mane nuo pareigų“, – kalbėjo D.Štraupaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.